Διεθνή

Ιαπωνία: Κλιμάκωση των κυρώσεων στη Ρωσία μέχρι την ειρηνευτική συμφωνία

Ιαπωνία: Κλιμάκωση των κυρώσεων στη Ρωσία μέχρι την ειρηνευτική συμφωνία
Παρότι η κυβέρνηση δεν έχει περιορίσει τις ιαπωνικές εταιρείες από το να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στη Ρωσία, ωστόσο θα κρίνει ποια άλλα μέτρα μπορούν να ληφθούν για να περιοριστεί περαιτέρω η ρωσική οικονομία όσο συνεχίζεται η εισβολή

Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα κλιμακώνονται μέχρι να καταστεί σαφής μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Εμπορίου της Ιαπωνίας Koichi Hagiuda, σύμφωνα με το bloomberg, που επικαλείται δηλώσεις του, στον εθνικό τηλεοπτικό σταθμό NHK.

Μαζί με άλλα έθνη, η Ιαπωνία θα κρίνει ποια άλλα μέτρα μπορούν να ληφθούν για να περιοριστεί περαιτέρω η ρωσική οικονομία, η οποία έχει ήδη ακρωτηριαστεί από μια ευρεία σειρά εμπορικών και χρηματοοικονομικών περιορισμών, είπε ο Hagiuda. 

Η κυβέρνηση δεν έχει περιορίσει τις ιαπωνικές εταιρείες από το να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στη Ρωσία, ωστόσο όσο περισσότερο συνεχίζεται ο πόλεμος, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται εκεί, είπε.

Παρακολούθηση των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία λόγω εισβολής στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλοι έχουν εντείνει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας μετά την εισβολή της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. 

Στον τελευταίο γύρο, οι ΗΠΑ καταδίωξαν περισσότερα από 400 άτομα, συμπεριλαμβανομένων νομοθετών και ενός συμβούλου του Βλαντιμίρ Πούτιν. Το Ηνωμένο Βασίλειο στόχευσε την Alfa-Bank JSC και την εταιρεία εξόρυξης διαμαντιών Alrosa.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments