Κόσμος

Ιαπωνία: Κλιμάκωση των κυρώσεων στη Ρωσία μέχρι την ειρηνευτική συμφωνία

Ιαπωνία: Κλιμάκωση των κυρώσεων στη Ρωσία μέχρι την ειρηνευτική συμφωνία

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Παρότι η κυβέρνηση δεν έχει περιορίσει τις ιαπωνικές εταιρείες από το να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στη Ρωσία, ωστόσο θα κρίνει ποια άλλα μέτρα μπορούν να ληφθούν για να περιοριστεί περαιτέρω η ρωσική οικονομία όσο συνεχίζεται η εισβολή

Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα κλιμακώνονται μέχρι να καταστεί σαφής μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Εμπορίου της Ιαπωνίας Koichi Hagiuda, σύμφωνα με το bloomberg, που επικαλείται δηλώσεις του, στον εθνικό τηλεοπτικό σταθμό NHK.

Μαζί με άλλα έθνη, η Ιαπωνία θα κρίνει ποια άλλα μέτρα μπορούν να ληφθούν για να περιοριστεί περαιτέρω η ρωσική οικονομία, η οποία έχει ήδη ακρωτηριαστεί από μια ευρεία σειρά εμπορικών και χρηματοοικονομικών περιορισμών, είπε ο Hagiuda. 

Η κυβέρνηση δεν έχει περιορίσει τις ιαπωνικές εταιρείες από το να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στη Ρωσία, ωστόσο όσο περισσότερο συνεχίζεται ο πόλεμος, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται εκεί, είπε.

Παρακολούθηση των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία λόγω εισβολής στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλοι έχουν εντείνει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας μετά την εισβολή της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. 

Στον τελευταίο γύρο, οι ΗΠΑ καταδίωξαν περισσότερα από 400 άτομα, συμπεριλαμβανομένων νομοθετών και ενός συμβούλου του Βλαντιμίρ Πούτιν. Το Ηνωμένο Βασίλειο στόχευσε την Alfa-Bank JSC και την εταιρεία εξόρυξης διαμαντιών Alrosa.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.