Διεθνή

Μακρόν στα χνάρια Μητσοτάκη

Μακρόν στα χνάρια Μητσοτάκη

Πηγή Φωτογραφίας: naftemporiki

Μακρόν: Ο πρόεδρος της Γαλλίας δεσμεύθηκε κατά την διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του για την τόνωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών.

Στο πλαίσιο πολυπληθούς χθεσινής συγκέντρωσης ενόψει του γύρου των προεκλογικών εκλογών, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή, ο Γάλλος Πρόεδρος δεσμεύθηκε για άμεση μέτρων στήριξης για την τόνωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών.

Σε μια ομιλία με έντονο κοινωνικό τόνο μπροστά σε περισσότερους από 30.000 ανθρώπους, αναφέρθηκε κυρίως στην αγοραστική δύναμη, η οποία βάλλεται ήδη από τον καλπάζοντα πληθωρισμό και βρίσκεται στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας, υποσχόμενος «από αυτό το καλοκαίρι» τον τριπλασιασμό του αποκαλούμενου «μπόνους Μακρόν» που μπορεί να φθάσει «έως 6000 ευρώ χωρίς την επιβολή φόρου».

            Αν και δεν πιστεύει ότι ο πόλεμος που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως «αποδιοπομπαίος τράγος», δεν αρνήθηκε ότι άσκησε και ασκεί αποφασιστική αρνητική επιρροή στα δημόσια οικονομικά και στην ενεργειακή πολιτική της Χώρας.

Χρησιμοποιώντας μιας πιο άμεση και συναισθηματική γλώσσα, ο κοινωνικά φιλελεύθερος υποψήφιος αναφέρθηκε στα πέντε χρόνια της προεδρικής θητείας που «ήταν σκληρά για όλους μας και για κάποιους τόσο σκληρά, τόσο άδικα, τα πιο αναστατωμένα χρόνια εδώ και μισό αιώνα».

Επίσης, κάλεσε τους πολίτες να μην παρασυρθούν από λαϊκιστικές φωνές που κάνουν λόγο για χορήγηση σύνταξης σε ηλικία κάτω των 63 ετών, στοχεύοντας έτσι ευθέως την Μαρίν Λε Πεν, η οποία έχει επανειλημμένως υποστηρίξει τη θεαματική μείωση των ορίων συνταξιοδότησης.

Η δέσμη αυτή των μέτρων προσομοιάζει με τα μέτρα που, πριν από ελάχιστες ημέρες, εξήγγειλε ο Έλληνας Πρωθυπουργός σε μήνυμά του προς τους πολίτες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθυμίζεται ότι δεσμεύθηκε για τη λήψη μέτρων στήριξης τριών μηνών και ύψους 1,1 δισεκατομμυρίου ευρώ, «μέτρα που απευθύνονται στους πιο αδύναμους και στη μεσαία τάξη». Πρόκειται, είχε τονίσει πιο συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για «μελετημένες παρεμβάσεις ύψους 1,1 δισ. που θα ανακουφίσουν 3,2 εκατομμύρια ευάλωτους πολίτες, αλλά και τα νοικοκυριά με εισόδημα έως 30.000 ευρώ το χρόνο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments