Διεθνή

Πάπας Φραγκίσκος: Καταδίκη της «παιδικής και καταστροφικής επιθετικότητας»

Πάπας Φραγκίσκος: Καταδίκη της «παιδικής και καταστροφικής επιθετικότητας»

Πηγή Φωτογραφίας: Γραφείο του Πρωθυπουργού/ Καραμήτσης

Πάπας Φραγκίσκος: Ο Πάπας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας βρίσκεται στην Μάλτα και δήλωσε ότι το ενδεχόμενο του ταξιδιού του στην πρωτεύουσας της Ουκρανίας εξετάζεται σοβαρά.

Σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος, έκανε λόγο για «παιδαριώδη και καταστροφική επιθετικότητα». Η αναφορά του αυτή εκλαμβάνεται ως έμμεση καταδίκη της πολιτικής του Πούτιν στην Ουκρανίας και των στρατιωτικών επιχειρήσεων που το Κρεμλίνο πραγματοποιεί εδώ και πάνω από ένα μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, ο Πάπας έχει πολλαπλασιάσει τις παρακλήσεις του να μπει γρήγορα ένα τέλος στην πολεμική σύγκρουση.

Έως σήμερα, έχει κάνει λόγο για «αυτή την άγρια ​​σκληρότητα» , «αυτή τη βίαιη επίθεση εναντίον της Ουκρανίας» , «αυτόν τον αποκρουστικό πόλεμο».

Εντούτοις, μέχρι τώρα, είχε αρνηθεί να κατονομάσει και να ενοχοποιήσει τη Ρωσία συνολικά ή τον Βλαντιμίρ Πούτιν ονομαστικά.

Αυτή η στάση του αποδίδεται στη μέριμνά του να μην αναφερθεί το όνομά του στα εμπλεκόμενα μέρη και να μην υπονομεύσει τη δυνατότητα να συνδιαλλαγεί με κάθε μέρος, αν αυτό το κρίνει απαραίτητο. Έτσι, ο Πάπας επιδιώκει να μην εμφανίζεται στη διεθνή σκηνή σαν πολιτικός παράγοντας ή σαν πολιτικός αναλυτής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments