Πολιτική

Δημοσκόπηση Opinion: Προβάδισμα 8,9 μονάδων η ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ – “Όχι” σε πρόωρες εκλογές

Δημοσκόπηση Opinion: Προβάδισμα 8,9 μονάδων η ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ – “Όχι” σε πρόωρες εκλογές

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Δημοσκόπηση Opinion: Προβάδισμα 8,9 μονάδων έχει η Νέα Δημοκρατία από το ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 8,9 μονάδων έχει η Νέα Δημοκρατία από το ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll που ήρθε στη δημοσιότητα. Στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. χάνει 1,1% (σε σχέση με την έρευνα του Φεβρουαρίου) και συγκεντρώνει το 30,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 21,2%.

Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν: ΚΙΝΑΛ 12.5% ( 14.2%), Κ.Κ.Ε 4.2% ( 4.7%) , ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4.7% ( 4%), ΜΕΡΑ 25 2.9% ( 2.6%). Επίσης οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ συγκεντρώνουν 2,2%, 3.9% δηλώνει άλλο κόμμα, 2.9% Λευκό/ Άκυρο, 6.3% αποχή και 9% αναποφάσιστοι.

Σταθερά πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Συνολικά το 35.7% ( σχεδόν -2% σε σχέση με την έρευνα της OPINION POLL στα μέσα του Φεβρουαρίου) δηλώνει ικανοποιημένο συνολικά με το Κυβερνητικό έργο.

Ο Κ. Μητσοτάκης υπερτερεί με σημαντική διαφορά του Α.Τσίπρα στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός με 33.6% έναντι 15.6% , ενώ την δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο Κανένας. Ο Ν.Ανδρουλάκης επιλέγεται από το 8.7%, ενώ οι άλλοι Πολιτικοί Αρχηγοί συγκεντρώνουν πολύ πιο χαμηλά ποσοστά . Σημειώνεται ότι ο Κ. Μητσοτάκης χάνει 2.2% σε σχέση με την έρευνα Φεβρουαρίου ( επιλεγόταν από το 35.8%) , ενώ ο Α. Τσίπρας έχει και αυτός απώλειες 0.8% ( συγκέντρωνε 16.4%).

Η ακρίβεια το νούμερο 1 πρόβλημα της κοινωνίας

H ελληνική κοινωνία ζει στον αστερισμό της ακρίβειας με το πρόβλημα αυτό να επικρατεί πλήρως στην επιλογή των πολιτών με 65,4% ( είχαν δυνατότητα δύο επιλογών) ως το βασικό πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας. Αν δε ληφθεί υπόψη ότι ακολουθούν τα θέματα Οικονομίας/ Ανάπτυξης με 27,5% , ενώ στην 5η θέση βρίσκεται η ανεργία με 8,3%, γίνεται αντιληπτό το κλίμα που κυριαρχεί και καθορίζει τις κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες.

Στην 3η και 4η θέση βρίσκονται  ο Πόλεμος στην Ουκρανία και η πανδημία του κορωνοϊού με 10.5%.

Τι εκτιμούν οι Έλληνες για την Ουκρανία

Το 45,6% θεωρεί ότι την βασική ευθύνη για τον πόλεμο έχει ο Β. Πούτιν, ενώ το 35.7% απαντά ότι την βασική ευθύνη έχει η Δύση και το 4.1% η Ουκρανία. Από τα τρία κόμματα που έχουν καταγγείλει επίσημα την εισβολή ( Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ , ΚΙΝΑΛ) , ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Το 35% καταλογίζει την βασική ευθύνη στον Β.Πούτιν ενώ το 45.8% θεωρεί την Δύση ως βασική υπεύθυνη και το 5.3% την Ουκρανία. Το 49. 2% απαντά ότι η συνταύτιση της χώρας από την πρώτη στιγμή με την Δύση είναι υπέρ των συμφερόντων της χώρας, ωστόσο συγκεντρώνεται ένα 47.3% που έχει αντίθετη άποψη.

Το 69.2% δηλώνει ότι είναι με την Δύση ενώ  το 9.7% ότι είναι πιο κοντά στην Ρωσία. Ωστόσο δεν μπορεί να παραβλέπεται ότι το 3.4% δηλώνει ότι είναι εξίσου και με τους δύο, ενώ το 14% ότι δεν είναι κοντά με κανένα. Τα μεγαλύτερα ποσοστά που δηλώνουν ότι είναι πιο κοντά με τον Δυτικό κόσμο συναντιούνται στην Ν.Δ , το ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ με 84%, 88% και 71% αντίστοιχα. Τα μεγαλύτερα ποσοστά που δηλώνουν πιο κοντά στην Ρωσία συναντιούνται στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, την ΜΕΡΑ 25, το Κ.Κ.Ε και το ΣΥΡΙΖΑ με 26.7%, 17.9%, 13.3% και 10% αντίστοιχα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments