Ελλάδα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της συγκέντρωσης της ΓΣΕΕ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της συγκέντρωσης της ΓΣΕΕ
Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας προχωρά η ΕΛ.ΑΣ λόγω της συγκέντρωσης που πραγματοποιεί η ΓΣΕΕ στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας προχωρά η ΕΛ.ΑΣ λόγω της συγκέντρωσης που πραγματοποιεί η ΓΣΕΕ στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Αυτήν την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στις λεωφόρους Βασιλίσσης Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας, από το ύψος της οδού Σέκερη, καθώς και στην οδό Σταδίου.

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προκήρυξαν σήμερα Τετάρτη 6 Απριλίου απεργία, σχετικά με την ακρίβεια και τους χαμηλούς μισθούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και τα ΜΜΜ, όπου θα έχουν ειδικά ωράρια.

Το συλλαλητήριο πρόκειται να γίνει στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. «Με κεντρικό πυρήνα διεκδίκησης, την αξιοπρεπή διαβίωση για όλους, τους επαρκείς και δίκαιους όρους αμοιβής και εργασίας, τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας, λέμε στοπ στις αέναες επιβαρύνσεις που μας επιβάλλονται και ροκανίζουν τις ζωές μας, σε μια εποχή, μάλιστα, που υποτίθεται ότι «αλλάξαμε σελίδα» και βρισκόμαστε σε καθεστώς εκτός μνημονίου» τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

5555928-1-scaled

Ποιοι συμμετέχουν

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν εκτός των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δάσκαλοι και καθηγητές (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ), μηχανικοί, διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, δικηγόροι, αλλά και η ΕΣΗΕΑ.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, οι προνοιακές δομές και το ΕΚΑΒ, καθώς η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) συμμετέχουν στην απεργία. Συμμετοχή στην απεργία έχει δηλώσει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Χειρόφρενο στα ΜΜΜ

Στην απεργία συμμετέχουν όλα τα μέσα σταθερής τροχιάς. Ως εκ τούτου χειρόφρενο «τραβάνε» μετρό, τραμ και τρένα. Τα μπλε λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας. Τις στάσεις εργασίας εξήγγειλε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ διεκδικώντας αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Παράλληλα, στις 11:00 είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Την ίδια ώρα θα γίνει η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο στις 10:30 μπροστά στο ΕΚΘ.

Στην απεργία έχουν ήδη δηλώσει πως θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, πολεοδομία, νομαρχίες, δήμους και περιφέρειες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments