Πολιτική

Γεραπετρίτης: Έρχεται “Επιτελικό Κράτος 2”

Γεραπετρίτης: Έρχεται “Επιτελικό Κράτος 2”
Γεραπετρίτης: Προανήγγειλε επίσης ριζικές μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη ως μοχλό ανάπτυξης της χώρας.  "Δεν σκεπτόμαστε μόνο το αύριο αλλά και το μεθαύριο της χώρας" επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας.

Από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης ανέφερε ότι ετοιμάζεται το νέο επιτελικό κράτος 2. “Εντός Μαΐου θα έχουμε το νομοσχέδιο για την Παιδεία. Έρχεται το Επιτελικό κράτος 2, η πολυεπίπεδη, η κάθετη διακυβέρνηση σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης και αποκέντρωσης. Έρχεται σε πολύ σύντομο χρόνο, με ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων και λογοδοσία. Στην υγεία, μετά την πρωτοβάθμια περίθαλψη έρχεται το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της δευτεροβάθμιας περίθαλψης. Έρχεται επαναστατικός κλιματικός νόμος εντός του Μαΐου βάσει και των υποχρεώσεων μας στην ΕΕ” τόνισε εξηγώντας τις 4 κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις στο επόμενο διάστημα. 

Προανήγγειλε επίσης ριζικές μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη ως μοχλό ανάπτυξης της χώρας.  “Δεν σκεπτόμαστε μόνο το αύριο αλλά και το μεθαύριο της χώρας” επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας.

Σκοπός της κυβέρνησης είναι η αυτοδυναμία, αλλά η αυτοδυναμία δεν είναι αυτοσκοπός επισήμανε ακόμη ο υπουργός Επικρατείας. Παρέπεμψε σε “ανερμάτιστη προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης” όσον αφορά τις κυβερνήσεις συνεργασίας, ωστόσο δήλωσε ανοιχτός σε συνεργασίες στη βάση προγραμματικών θέσεων. “Δε θα παίξουμε με τους θεσμούς, εκλογές στο τέλος της τετραετίας” ξεκαθάρισε ο υπουργός. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments