Πολιτική

Βορίδης και διοικητικές μεταρρυθμίσεις

Βορίδης και διοικητικές μεταρρυθμίσεις
Ο Μανώλης Σταυρουλάκης γράφει στο pagenews.gr για τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις

Κι αν έχει καταντήσει κουραστικό, αν όχι γραφικό, να κρατάμε τεφτέρι με τις παρελθοντικές, σχεδόν μετεφηβικές, πολιτικές πεποιθήσεις κάθε ανθρώπου του μάχιμου πολιτεύεσθαι, αυτό δεν σημαίνει αυτομάτως ότι ο εν λόγω πολιτικός της πρώτης γραμμής είναι και άξιος να προσφέρει ουσιαστικές υπηρεσίες στην πατρίδα και την κοινωνία.

Κι εδώ ακριβώς επιφυλάχθηκε μια δεύτερη, ευχάριστη έκπληξη, όταν τον άκουσα, ως διδάσκων στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, να τοποθετείται συγκεκριμένα, μακριά από αερολογίες, για τους τρόπους, με τους οποίους μπορεί να αναβαθμιστεί η λειτουργία του δημοσίου τομέα χάρη και στη σύζευξη της τεχνογνωσίας της διοικητικής συνιστώσας της κρατικής εξουσίας και της κουλτούρας αποτελεσματικότητας που χαρακτηρίζει τον ιδιωτικό τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μάκης Βορίδης μίλησε, στο πλαίσιο του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, για την ανάγκη περαιτέρω διοικητικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες τοποθετούνται χρονικά στα τέλη Μαΐου και οι οποίες προβλέπουν τη θέσπιση ενός νέου συστήματος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και τη νομοθέτηση πριμ παραγωγικότητας, με σκοπό την επίτευξη των στόχων που τίθενται από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Αναβάθμισης.

Τον Υπουργό Εσωτερικών ακολουθεί η φήμη του έξυπνου ανθρώπου. Δεν θα ήταν αυθαίρετη η προσθήκη του πρακτικά έξυπνου ανθρώπου, του πολιτικού που είναι προικισμένος με πρακτικό πνεύμα της αποτελεσματικότητας. Όπως τουλάχιστον αυτό αποτυπώνεται στην έως τώρα υπουργική του θητεία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments