Διεθνή

Στην Κωνσταντινούπολη παρευρέθηκαν οι υπουργοί Άμυνας από 3 χώρες για να συζητήσουν για τον πόλεμο

Στην Κωνσταντινούπολη παρευρέθηκαν οι υπουργοί Άμυνας από 3 χώρες για να συζητήσουν για τον πόλεμο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Οι υπουργοί Άμυνας της Τουρκίας, της Ιταλίας και της Βρετανίας βρέθηκαν στην Κωνσταντινούπολη

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ υποδέχθηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη τους ομολόγους του της Ιταλίας, Λορέντσο Γκουερίνι, και της Βρετανίας, Μπεν Ουάλας, προκειμένου να συζητήσουν για τις εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας, καθώς και ζητήματα που αφορούν τη συνεργασία των τριών χωρών σε θέματα άμυνας και ασφάλειας.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά την τριμερή συνάντηση, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε: «Επιβεβαιώσαμε για άλλη μια φορά ότι στηρίζουμε την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας».

Σε τι συμφώνησαν

Οι τρεις υπουργοί συμφώνησαν επίσης στην «ανάγκη κατάπαυσης του πυρός το συντομότερο δυνατόν», προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες ανθρώπινων ζωών και να αποτραπεί η επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης,

Πριν από την τριμερή σύσκεψη, ο Χουλουσί Ακάρ συναντήθηκε κατ’ ιδίαν τόσο με τον Ιταλό όσο και με τον Βρετανό ομόλογό του, σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Η Άγκυρα έχει επιταχύνει τις προσπάθειες για την εξεύρεση μιας διπλωματικής λύσης, πιέζοντας για μια συνάντηση μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Ο τελευταίος γύρος των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ αντιπροσωπειών της Μόσχας και του Κιέβου διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη στα τέλη του προηγούμενου μήνα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments