Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: Δείτε live την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Γιάννης Οικονόμου: Δείτε live την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών
Γιάννης Οικονόμου: Όπως είπε ο κ. Οικονόμου η πληρωμή του επιδόματος των 200 ευρώ στους δικαιούχους θα γίνει το διήμερο 20-21 Απριλίου. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των συντακτών αναφέρθηκε στις ημερομηνίες που θα δοθεί το έκτακτο επίδομα καθώς και το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα καύσιμα.

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου η πληρωμή του επιδόματος των 200 ευρώ στους δικαιούχους θα γίνει το διήμερο 20-21 Απριλίου. Παράλληλα τόνισε πως η κυβέρνηση θα σταθεί αμείλικτη σε φαινόμενα αισχροκέρδειας: «Φαινόμενα αισχροκέρδειας δεν προκειται να επιτρεψουμε σε κανένα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για τον πληθωρισμό

Η κυβέρνηση εξασφαλίζει πόρους για να στηρίξει την κοινωνία απέναντι στο πληθωριστικό κύμα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κάνοντας αναφορά μεταξύ άλλων στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό και την πρώτη δόση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Επίσης, τόνισε ότι υπάρχει επισιτιστική επάρκεια και πως η άνοδος των τιμών δεν οφείλεται στη διαθεσιμότητα, αλλά στο ενεργειακό κόστος. Παράλληλα κάλεσε τους παράγοντες της αγοράς, και ειδικά τους μεγάλους, να επιδείξουν ευθύνη απέναντι στην κοινωνία.

Πάνω από 4 δισ. για τη στήριξη της κοινωνίας

Ο κ. Οικονόμου, επανέλαβε ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο έως σήμερα έχουν διατεθεί πάνω από 4 δισ. για την στήριξη της κοινωνίας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμα ότι τα μέτρα για αγρότες και κτηνοτρόφους αποτελούν προτεραιότητα για να είμαστε έτοιμοι σε ενδεχόμενο επισιτιστικής αναταραχής.

Δείτε την ενημέρωση

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments