Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Υπό ρωσικό έλεγχο το λιμάνι της Μαριούπολης λέει η Μόσχα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Υπό ρωσικό έλεγχο το λιμάνι της Μαριούπολης λέει η Μόσχα

Πηγή Φωτογραφίας: bangkokpost

Το Ρωσικό υπουργείο αναφέρει επίσης ότι όλοι οι «όμηροι» από τα σκάφη στο λιμάνι της Μαριούπολης έχουν απελευθερωθεί

Σε ρωσικό έλεγχο, σύμφωνα με τη Μόσχα βρίσκεται το εμπορικό λιμάνι της Μαριούπολης.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, «στην πόλη της Μαριούπολης , το εμπορικό λιμάνι έχει απελευθερωθεί πλήρως από τους μαχητές του ναζιστικού σχηματισμού «Αζόφ»», δήλωσε.

Το Ρωσικό υπουργείο αναφέρει επίσης ότι όλοι οι «όμηροι» από τα σκάφη στο λιμάνι της Μαριούπολης έχουν απελευθερωθεί. Την πληροφορία αυτή μετέδωσε το Ρωσικό TASS.

Μεταξύ αυτών που παραδόθηκαν, υπάρχουν 162 αξιωματικοί και επίσης 47 γυναίκες μέλη της υπηρεσίας», δήλωσε ο Κονασένκοφ, που ανέφερε ακόμα ότι οι 151 τραυματίες Ουκρανοί που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Μαριούπολης.

Για δραματικές εξελίξεις τις επόμενες ώρες, ίσως και κατά τη διάρκεια της νύχτας, προειδοποίησε ο αναλυτής άμυνας και ασφάλειας, καθηγητής Μάικλ Κλαρκ, ο οποίος παρείχε αναλύσεις για το Sky News, σημειώνοντας ότι η κατάληψη του λιμένα της Μαριούπολης από τους Ρώσους είναι κατά πάσα πιθανότητα αλήθεια.

Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές οι ρωσικές δυνάμεις είναι έτοιμες να εξαπολύσουν επίθεση στο Ντονμπάς αλλά και στη Χερσώνα. Οι Ρώσοι αποσύρθηκαν από το Κίεβο και στοχεύουν στα ανατολικά, καθώς οι αρχικές προσδοκίες για γρήγορη κατάληψη της ουκρανικής πρωτεύουσας διαψεύστηκαν. Η στρατηγική του Κρεμλίνου φαίνεται πως είναι να δημιουργήσει έναν χερσαίο διάδρομο μεταξύ της προσαρτημένης Κριμαίας και της ανατολικής Ουκρανίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments