Πολιτισμός

Το ίδρυμα Μπαριέ στη Λα Κορούνια της Ισπανίας φιλοξενεί την έκθεση με τίτλο «τα υφάσματα των καλλιτεχνών»

Το ίδρυμα Μπαριέ στη Λα Κορούνια της Ισπανίας φιλοξενεί την έκθεση με τίτλο «τα υφάσματα των καλλιτεχνών»

Πηγή Φωτογραφίας: Exposures International Gallery of Fine Art -

Η έκθεση προσφέρει ένα ταξίδι στην ιστορία της τέχνης του 20ου αιώνα μέσα από υφάσματα κορυφαίων καλλιτεχνών.

Το ίδρυμα Μπαριέ στη Λα Κορούνια της Ισπανίας φιλοξενεί την έκθεση με τίτλο «τα υφάσματα των καλλιτεχνών» όπως αυτή οργανώνεται από το Μουσείο Μόδας και Υφασμάτων του Λονδίνου. Η έκθεση προσφέρει ένα ταξίδι στην ιστορία της τέχνης του 20ου αιώνα μέσα από υφάσματα κορυφαίων καλλιτεχνών. Ο επισκέπτης θα δει από κοντά εκατοντάδες μοναδικά δείγματα που αποτελούν συγχρόνως και κομμάτι καλλιτεχνικών κινημάτων, όπως είναι ο κυβισμός, ο σουρεαλισμός και πολλά πολλά άλλα.

Η Νιόν της Ελβετίας είναι γνωστή κυριώς για δύο λόγους. Πρώτον είναι η έδρα της UEFA και δεύτερον αποτελεί τον τόπο διεξαγωγής του διάσημου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Visions du Reel. Το φετινό φεστιβάλ άνοιξε τις πύλες του, τιμώντας τον Λιθουανό σκηνοθέτη Μάντας Κβενταραβίτσιους, που σκοτώθηκε στη Μαριούπολη ενώ κινηματογραφούσε τα γεγονότα του πολέμου. Για τους λάτρεις των ντοκιμαντέρ, το εν λόγω φεστιβάλ είναι από αυτά που δεν γίνεται να χάσουν.

Στη Μασσαλία φιλοξενείται μια έκθεση αφιερωμένη στον Αλγερινό φιλόσοφο Εμίρ Αμπντελακντέρ. Στο Μουσείο Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών πολιτισμών, οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν περισσότερα για τον εθνικό ήρωα της Αλγερίας , που είχε αντισταθεί όσο κανείς τη Γαλλική κατοχή της χώρας του το 1830. Στο πλαίσιο της 60ης επετείου της ανεξαρτησίας της Αλγερίας από τη Γαλλία, οι διοργανωτές θέλουν να φέρουν πιο κοντά την ιστορία αυτών των δύο κρατών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments