Διεθνή

CDC: Καταργείται η σύσταση για αποφυγή ταξιδιών σε 89 χώρες – Τι συμβαίνει με την Ελλάδα

CDC: Καταργείται η σύσταση για αποφυγή ταξιδιών σε 89 χώρες – Τι συμβαίνει με την Ελλάδα
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αφαιρούν σχεδόν 90 διεθνείς προορισμούς, όπου συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αφαιρούν σχεδόν 90 διεθνείς προορισμούς, όπου εκεί συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα, στη λίστα των χωρών που “προτρέπουν” τους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν λόγω του κορονοϊου.

Την περασμένη εβδομάδα τα CDC είχαν αναφέρει ότι θα αναθεωρήσουν τις συστάσεις τους και ότι θα διατηρήσουν το «Επίπεδο 4» (δηλαδή τη σύσταση «Αποφύγετε το ταξίδι») μόνο «για ειδικές συνθήκες», μόνο εάν αυξηθούν ραγδαία τα κρούσματα σε κάποια χώρα ή αν εμφανιστεί κάποια παραλλαγή ανησυχίας ή αν καταρρεύσει το σύστημα υγείας σε ορισμένες περιοχές.

Πλέον, καμία χώρα δεν βρίσκεται στο «Επίπεδο 4». Για τις χώρες και τις περιοχές που έπεσαν στο «Επίπεδο 3» παραμένει η σύσταση προς τους ανεμβολίαστους Αμερικανούς να αποφεύγουν τα ταξίδια. Μεταξύ αυτών είναι όλες οι χώρες της Ευρώπης, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, η Τουρκία, η Αυστραλία, το Χονγκ Κονγκ, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Ρωσία. Στο «Επίπεδο 3» παραμένουν οι ΗΠΑ, το Μεξικό και ο Καναδάς.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, μέχρι την περασμένη εβδομάδα, 89 χώρες παρέμεναν στο «Επίπεδο 4» και μεταξύ αυτών ήταν σχεδόν ολόκληρη η ευρωπαϊκή ήπειρος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments