Διεθνή

Μπόρις Τζόνσον: Η συγνώμη του στο κοινοβούλιο για το partygate

Μπόρις Τζόνσον: Η συγνώμη του στο κοινοβούλιο για το partygate
Οι Εργατικοί απέρριψαν τις δικαιολογίες του Βρετανού πρωθυπουργού για το partygate ως «αστείο»

Ο Μπόρις Τζόνσον βρέθηκε ενώπιον του βρετανικού κοινοβουλίου, στο οποίο επανέλαβε τη συγνώμη του για το partygate, μετά και το πρόστιμο που του επιβλήθηκε.

«Πλήρωσα αμέσως το πρόστιμο και ζήτησα από τον βρετανικό λαό μια πλήρη συγγνώμη και δράττομαι της ευκαιρίας για να επαναλάβω την ολόψυχη συγγνώμη μου στη Βουλή», είπε ο Τζόνσον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός συνέχισε: «Επιτρέψτε μου επίσης να πω, όχι με μετριασμό ή δικαιολογία, ότι δεν μου πέρασε από το μυαλό τότε ή στη συνέχεια ότι μια συγκέντρωση στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου πριν από μια ζωτικής σημασίας συνεδρίαση για τη στρατηγική Covid θα μπορούσε να ισοδυναμεί με παραβίαση των κανόνων. Αυτό ήταν λάθος μου – ζητώ ανεπιφύλακτα συγγνώμη. Σέβομαι το αποτέλεσμα της αστυνομικής έρευνας» τόνισε.

«Τι αστείο», απάντησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ηγέτης των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, απέρριψε τις δικαιολογίες του πρωθυπουργού για το partygate ως «αστείο». «Η ζημιά έγινε. Το κοινό έχει αποφασίσει. Δεν πιστεύουν ούτε μια λέξη που λέει ο πρωθυπουργός. Όπως πάντα, όσοι είναι κοντά του καταστράφηκαν. Καλοί υπουργοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις δημόσιες θέσεις τους» είπε ο Κιρ Στάρμερ αναφερόμενος σε στελέχη της κυβέρνησης που παραιτήθηκαν επειδή παραβίασαν τους κανόνες αποστασιοποίησης όπως ο πρώην υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments