Διεθνή

Τουρκοκύπριοι: Σε βαθιά πολιτική και οικονομική ύφεση

Τουρκοκύπριοι: Σε βαθιά πολιτική και οικονομική ύφεση

Πηγή Φωτογραφίας: DW

Τουρκοκύπριοι: Η οικονομική κρίση ήταν ο λόγος που η «κυβέρνηση» του Φαΐζ Σουτζούογκλου δεν κατάφερε να επιβιώσει για περισσότερο από δύο μήνες, αφού απέτυχε να ελέγξει τις τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης και να βάλει φρένο στην απώλεια της αγοραστικής δύναμης

Σε δύσκολη θέση και στη δίνη των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι Τουρκοκύπριοι λόγω και της παραίτησης Σουτζούογκλου που έμεινε μόλις δύο μήνες στην εξουσία. Σύμφωνα με την Deutche Welle και το Λουκιανό Λυρίτσα γίνονται προσπάθειες δημιουργίας μια ενιαίας κυβέρνησης προερχόμενης από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκειμένου να μην υπάρχει διάσπαση. Η οικονομική κρίση ήταν ο λόγος που η «κυβέρνηση» του Φαΐζ Σουτζούογκλου δεν κατάφερε να επιβιώσει για περισσότερο από δύο μήνες, αφού απέτυχε να ελέγξει τις τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης και να βάλει φρένο στην απώλεια της αγοραστικής δύναμης των Τουρκοκυπρίων.

Πως οδηγήθηκε ο Σουτζούογκλου στην παραίτηση

Η παραίτηση της «κυβέρνησης» Σουτζούογκλου επήλθε μετά από μια πρωτοφανή δημόσια σύγκρουση του ιδίου με τον υπουργό Δημοσιονομικών της «κυβέρνησης» του Σουνάτ Ατούν. Στη σύγκρουση αυτή ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ επέλεξε να στηρίξει τον Ατούν, με αποτέλεσμα ο Σουτζούογκλου να διαλύσει την τρικομματική «κυβέρνηση».

Δεν έχουν περάσει παρά δύο μήνες από τον σχηματισμό της κυβέρνησης στα κατεχόμενα και το πολιτικό σκηνικό εισέρχεται σε περίοδο αβεβαιότητας. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, που έχει τον τίτλο του προέδρου του ψευδοκράτους και ελέγχεται πλήρως από την Άγκυρα, έπειτα από διαβουλεύσεις με την τουρκική κυβέρνηση, έκανε δεκτή την παραίτηση της κυβέρνησης του Φαΐζ Σουτζούογλου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments