Πολιτική

Καιρίδης: Η Ευρώπη αισθάνεται μια μεγάλη ανακούφιση

Καιρίδης: Η Ευρώπη αισθάνεται μια μεγάλη ανακούφιση
Καιρίδης: Το βέβαιο είναι ότι έχουμε μια μεγάλη νίκη του Μακρόν, πάνω από τις δημοσκοπήσεις, που του δίνει μία άνεση και μια αυξημένη νομιμοποίηση, τόνισε ο κ. Καιρίδης.

Για την επανεκλογή του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας αναφέρθηκε ο διεθνολόγος και βουλευτής της ΝΔ κ. Δημήτρης Καιρίδης. Το βέβαιο είναι ότι έχουμε μια μεγάλη νίκη του Μακρόν, πάνω από τις δημοσκοπήσεις, που του δίνει μία άνεση και μια αυξημένη νομιμοποίηση, τόνισε ο κ. Καιρίδης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι» πρόσθεσε ότι «προφανώς η ακροδεξιά πέτυχε ένα υψηλό ποσοστό που δεν είναι λίγο στην καρδιά της Ευρώπης, στη δημοκρατική Γαλλία. Αυτό το 42% θα ήταν αδιανόητο πριν από μερικά χρόνια».

Ο κ. Καιρίδης συνέχισε επισημαίνοντας ότι: «τις επόμενες 24 ώρες, θα έχουμε νέο Γάλλο πρωθυπουργό καθώς η θητεία Καστέξ τελειώνει. Ο Μακρόν θα διαλέξει κάποιο λαϊκό, κάποιον που θα μπορεί να μαζέψει ψήφους ώστε να τρέξει την προεκλογική εκστρατεία τον επόμενο 1, 5 μήνα για να δούμε αν θα καταφέρει να ελέγξει ξανά τη Βουλή όπως το είχε κάνει το 2017».

«Είναι πολύ πιο δύσκολο τώρα καθώς έχει πίσω του μια κυβερνητική θητεία, δεν έχει τον αέρα του νέου και γιατί οι Γάλλοι αρέσκονται στο να μοιράζουν τις εξουσίες. Να θυμίσουμε ότι μέχρι το 2002 όταν η προεδρική θητεία ήταν 7ετής και η βουλευτική 5ετής είχαμε πολλές “συγκατοικήσεις”. Από το 2002 όταν η θητεία του προέδρου μειώθηκε στα 5 χρόνια και συμπίπτει με τις βουλευτικές και οι βουλευτικές έπονται των προεδρικών, πάντοτε είχαμε προεδρική πλειοψηφία στη Βουλή, αλλά δεν είχαμε επανεκλογή προέδρου» είπε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Καιρίδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments