Διεθνή

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Τι απαντά για τη διακοπή ρωσικού φυσικού αερίου και πληρωμές σε ρούβλια

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Τι απαντά για τη διακοπή ρωσικού φυσικού αερίου και πληρωμές σε ρούβλια
Βουλγαρία και Πολωνία εφοδιάζονται φυσικό αέριο από γειτονικές χώρες, ενώ η πρόεδρος της Κομισιόν προειδοποίησε ότι οι πληρωμές σε ρούβλια παραβιάζουν τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα

Άμεση, ενωμένη και συντονισμένη θα είναι η ευρωπαϊκή απάντηση στην προκλητική ενέργεια της Ρωσίας να διακόψει την τροφοδοσία με φυσικό αέριο της Πολωνίας και της Βουλγαρία, σε μία προσπάθεια εκβιασμού της Μόσχας, όπως είπε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε έκτακτη ενημέρωσή της.

Ανακοίνωσε ότι Βουλγαρία και Πολωνία λαμβάνουν φυσικό αέριο από γειτονικές χώρες στην ΕΕ και πως η Κομισιόν θα προσπαθήσει να διασφαλίσει ότι η διακοπή της παροχής φυσικού αερίου από τη ρωσική gazprom στις 2 χώρες θα έχει τον μικρότερο δυνατό αντίκτυπο στους καταναλωτές.

Ερωτηθείσα για το δημοσίευμα που ανέφερε ότι 10 εταιρίες χωρών της ΕΕ έχουν προχωρήσει σε πληρωμές σε ρούβλια, σημείωσε ότι κάτι τέτοιο είναι “υψηλού ρίσκου” και παραβιάζει την πολιτική των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα.

It comes as no surprise that the Kremlin uses fossil fuels to blackmail us.

This is something the @EU_Commission has been preparing for, with Member States and international partners.

Our response will be immediate, united and coordinated.

https://t.co/hUc7DzGfd5

Η Gazprom ανακοίνωσε χθες ότι διακόπτει από σήμερα το πρωί την παροχή φυσικού αερίου στην Πολωνία και στην Βουλγαρία.

Μετά την ανακοίνωση της Gazprom η τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου εκτοξεύτηκε, σημειώνοντας αύξηση 20%, ενώ η ισοτιμία του ευρώ έπεσε. Πτώση κατέγραψαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments