Ελλάδα

Ελληνοτουρκικά: Παγώνουν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Ελληνοτουρκικά: Παγώνουν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Πηγή Φωτογραφίας: efsyn.gr

Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα αποφάσισε να βάλει στον πάγο τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Τουρκία.

Τα ελληνοτουρκικά προβλήματα συνεχίζονται μετά τις υπερπτήσεις που πέρασαν κάθε ρεκόρ την Τετάρτη. Η Ελληνική κυβέρνηση μετά το διάβημα αποφάσισε να βάλει στον “πάγο”  τα στρατιωτικά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία, μετά το άνευ προηγουμένου μπαράζ παραβιάσεων και υπερπτήσεων.

Η ελληνική πλευρά δηλώνει πως αντιμετωπίζει την κλιμάκωση της έντασης «με αποφασιστικότητα και σοβαρότητα» και στο πλαίσιο αυτό, τα ΜΟΕ -τα οποία θα συζητούνται αυτή την περίοδο και θα ακολουθούσαν τα όσα είχαν ειπωθεί στην Κωνσταντινούπολη στην κατ’ ιδίαν συνάντηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν- μετατίθενται για το μέλλον.

H απόφαση της Αθήνας θεωρείται ειλημμένη και έρχεται μετά το μπαράζ υπερπτήσεων που κατεγράφη στο Αιγαίο και οδήγησε σε σχετικό διάβημα από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η άσκηση Tiger Meet

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από έκτακτη σύσκεψη στο ελληνικό «Πεντάγωνο» υπό τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να ακυρωθεί η πρόσκληση που είχε λάβει η Τουρκία για να λάβει μέρος στη νατοϊκή άσκηση «Tiger Meet» η οποία φέτος φιλοξενείται στην 335 Μοίρα «Τίγρεις».

Θυμίζουμε πως η «Tiger Meet» είναι η άσκηση στην οποία συμμετέχουν όσες Μοίρες φέρουν την ονομασία «Τίγρεις», με την άσκηση να θεωρείται – δικαίως – μία από τις πιο απαιτητικές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πρώτη υπερπτήση πάνω από τα Ίμια από το 1996

Η τουρκική προκλητικότητα δεν έχει προηγούμενο, αφού οι νυχτερινές υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα νησιά εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους. Συνολικά την Τετάρτη 16 τουρκικά F-16 προχώρησαν σε 31 υπερπήσεις σε ελληνικά νησιά, αριθμός που πρέπει να θεωρείται ρεκόρ… ακραίας συμπεριφοράς.

Ειδικότερα, στις 19.58 το τέταρτο ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών πέταξε πάνω από την Καλόλιμνο και τα Ίμια στα 23.000 πόδια, στις 20.05 πάνω από την Καλόλιμνο ξανά, στις 20.08 πάνω από τους Λειψούς και στις 20.09 πάνω από τους Αρκιούς. Ακολούθησαν υπερπτήσεις στο Αγαθονήσι στις 20.18 στου Αρκιούς στις 20.19 και στους Λειψούς στις 20.20.

Έπειτα, στις 20.27 το ίδιο ζεύγος μαχητικά πέταξε πάνω από την Τέλενδο, στις 20.28 πάνω από την Κάλυμνο και στις 20.29 για δεύτερη φορά πάνω από τα Ίμια στα 23.000 πόδια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments