Ελλάδα

Εντολή Στρατηγού Φλώρου: Ετοιμότητα σε όλη την Επικράτεια – Συνεχείς ασκήσεις αεράμυνας στο Αιγαίο

Εντολή Στρατηγού Φλώρου: Ετοιμότητα σε όλη την Επικράτεια – Συνεχείς ασκήσεις αεράμυνας στο Αιγαίο

Πηγή Φωτογραφίας: αρχείου/geopolitiki

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ διέταξε την άμεση ενεργοποίηση της αεράμυνας στα νησιά του Αρχιπελάγους

Το ρεκόρ  παραβιάσεων και υπερπτήσεων  τουρκικών μαχητικών της Τετάρτης σε μία επίδειξη προκλητικότητας της Άγκυρας, προκάλεσε την άμεση και δυναμική αντίδραση της Αθήνα, σε όλα τα επίπεδα.

Πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται το newsbomb, αναφέρουν, ότι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρο διέταξε την άμεση ενεργοποίηση της αεράμυνας στα νησιά του Αρχιπελάγους, έχοντας την πλήρη στήριξη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας.

Πρακτικά, ότι πετάει πάνω από το Αιγαίο θα εντοπίζεται άμεσα από την πανίσχυρη ελληνική αεράμυνα, θα εγκλωβίζεται και θα μπαίνει στο στόχο για κατάρριψη. Μάλιστα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος έδωσε νέα διαταγή ζητώντας να εξελιχθεί η ετοιμότητα των μονάδων αεράμυνας σε συνεχείς εκπαιδευτικές ασκήσεις.

Η ενεργοποίηση έχει ήδη ξεκινήσει και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν παραβιάσεις του FIR Αθηνών, ενώ οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες είναι επίσης σε πλήρη εξέλιξη με τη συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού.

Παράλληλα, η φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ» θα συμμετάσχει σε άσκηση με γαλλική φρεγάτα δυτικά της Κρήτης ενώ την Παρασκευή (29/04) η ίδια μονάδα επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού θα συμμετάσχει σε ασκήσεις με αμερικανικό πλοίο αποσπασμένο από τη δύναμη του αεροπλανοφόρου «HARRY TRUMAN».

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Στόλτενμπεργκ για την τουρκική προκλητικότητα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ για την τουρκική προκλητικότητα είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με την Σάνα Μάριν.

«Μίλησα με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ και τον ενημέρωσα για την προκλητική συμπεριφορά των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που παραβίασαν τον εναέριο χώρο και έκαναν υπερπτήσεις. Αυτού του είδους η συμπεριφορά είναι απολύτως απαράδεκτη και υπονομεύει την ευρωπαϊκή ασφάλεια και την ενότητα του στόχου που έχει το ΝΑΤΟ σε μια στιγμή που είναι απαραίτητο να μείνουν ενωμένα όλα τα κράτη μέλη», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, συνάντηση με τον απερχόμενο πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ θα έχει το απόγευμα της Πέμπτης (28/4) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments