Nέα της αγοράς

Amazon: Λουκέτο ανακοίνωσε ότι θα βάλει σε έξι καταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Whole Foods Market

Amazon: Λουκέτο ανακοίνωσε ότι θα βάλει σε έξι καταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Whole Foods Market

Πηγή Φωτογραφίας: Whole Foods Market- Framingham SOURCE

Tα καταστήματα που θα κατεβάσουν ρολά βρίσκονται σε τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ

Λουκέτο ανακοίνωσε ότι θα βάλει η Amazon σε έξι καταστήματα της μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ Whole Foods Market, σε τέσσερις αμερικανικές πολιτείες, σχεδόν δύο μήνες μετά το κλείσιμο δεκάδων βιβλιοπωλείων και καταστημάτων δώρων σε όλες τις ΗΠΑ.

Τα καταστήματα που θα κλείσουν βρίσκονται στο Μοντγκόμερι και το Μόμπιλ της Αλαμπάμα, την Ταρζάνα της Καλιφόρνια, το Μπρούκλιν της Μασαχουσέτης και σε Englewood και DePaul του Σικάγο, όπως ανακοίνωσε η Amazon. Πέντε από τα καταστήματα θα κλείσουν έως τις 6 Μαΐου και το κατάστασημα στο Englewood θα κλείσει τους επόμενους μήνες.

«Συνεχίζουμε να αξιολογούμε την πορεία της Whole Foods Market με στόχο την μακροπρόθεσμη επιτυχία, και φυσικά αξιολογούμε τακτικά την απόδοση και τις δυνατότητες ανάπτυξης καθενός από τα καταστήματά μας, έτσι λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να κλείσουμε έξι καταστήματα», δήλωσε εκπρόσωπος της Whole Foods.

Απροσδόκητες απώλειες στο πρώτο τρίμηνο

Σύμφωνα με την Amazon, καταγράφηκαν απροσδόκητες απώλειες κατά το πρώτο τρίμηνο και οι προοπτικές διαφάνηκαν δυσοίωνες για την τρέχουσα περίοδο. Οι διαδικτυακές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 3% επίσης αυτό το τρίμηνο ενώ οι μετοχές υποχώρησαν 14% την Παρασκευή, που αποτέλεσε την μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Ιούλιο του 2006.

Τα έσοδα από καταστήματα με φυσική παρουσία, που αποτελούν την πλειοψηφία των καταστημάτων της Whole Foods, ήταν ένα από τα ελάχιστα φωτεινά σημεία των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της Amazon, με πωλήσεις 4,59 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένες κατά 17% από πέρυσι.

Η Amazon τον Μάρτιο ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τα βιβλιοπωλεία, τις τοποθεσίες «Amazon 4-Star» και τα pop-up εμπορικά καταστήματά της για να περιορίσει τις προσπάθειές της στον τομέα των παντοπωλείων.

Να σημειωθεί ότι ο διαδικτυακός κολοσσός προχώρησε στη μεγαλύτερη εξαγορά του στον χώρο του λιανικού εμπορίου, το 2017, αποκτώντας τη Whole Foods Market έναντι 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Έκτοτε, η εταιρεία ξεκίνησε επίσης τα δικά της σούπερ μάρκετ, Amazon Fresh, και τώρα έχει περισσότερα από 20 καταστήματα στην Καλιφόρνια, το Ιλινόις και άλλες πολιτείες στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments