Διεθνή

Γερμανία: Υπέρ της επιβολής εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ρωσικό πετρέλαιο

Γερμανία: Υπέρ της επιβολής εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ρωσικό πετρέλαιο

Πηγή Φωτογραφίας: Financial Times

Γερμανία: Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ διαβεβαίωσε ότι το Βερολίνο τάσσεται υπέρ της επιβολής εμπάργκο από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πετρέλαιο το οποίο εξάγει η Ρωσία

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ επεσήμανε χαρακτηριστικά πως το Βερολίνο τάσσεται υπέρ της επιβολής εμπάργκο από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πετρέλαιο, το οποίο εξάγει η Ρωσία.

“Η Γερμανία είναι πλέον «έτοιμη» να αντεπεξέλθει χωρίς να αγοράζει αργό από τη Ρωσία για αρκετά χρόνια”, επεσήμανε η κυρία Μπέρμποκ στο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Νέες συμφωνίες για την προμήθεια αργού μείωσαν κατά πολύ την εξάρτηση του Βερολίνου από τη Μόσχα όσον αφορά τον εφοδιασμό με αργό, εξήγησε η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση, το μερίδιο του πετρελαίου της Ρωσίας που καταναλώνεται στη Γερμανία έπεσε από το 35% στο 12% μέσα σε μόλις μερικές εβδομάδες.

Μετά το γερμανικό «ναι» στην επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, η πίεση αυξάνεται για τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, που επικρίνονται πως καθυστερούν να μειώσουν την εξάρτησή τους και να συναινέσουν.

Σε έκτακτη σύνοδό τους στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ (σ.σ. προγραμματίζεται να αρχίσει στις 15:00 τοπική ώρα, δηλ. στις 16:00 ώρα Ελλάδας), αναμένεται να συζητήσουν μεταξύ άλλων η επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Η Γερμανία στέλνει στη Χάγη την Ιταλία για υποθέσεις αποζημιώσεων ναζιστικών εγκλημάτων

Αγωγή κατά της Ιταλίας κατέθεσε η Γερμανία το Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης (ICJ) για πολεμικές αποζημιώσεις που σχετίζονται με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ανακοίνωσε το δικαστήριο του ΟΗΕ που εδρεύει στη Χάγη. Η Γερμανία στέλνει στη Χάγη την Ιταλία για υποθέσεις αποζημιώσεων ναζιστικών εγκλημάτων

Η αγωγή, επικαλείται απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης το 2012, σύμφωνα με την οποία οι αστικές αξιώσεις θυμάτων Ναζί δεν μπορούσαν να ασκηθούν από εθνικά δικαστήρια κατά της Γερμανίας, καθώς παραβιάζουν το δικαίωμα ασυλίας του Βερολίνου βάσει διεθνούς δικαίου.

Το Βερολίνο αναφέρει ότι μετά την απόφαση του 2012, έχουν κατατεθεί στην Ιταλία περισσότερες από 25 νέες αγωγές αποζημίωσης κατά του γερμανικού κράτους για ζημιές που προκύπτουν από τα εγκλήματα των Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Σε πολλές από αυτές τις υποθέσεις, τα δικαστήρια έχουν διατάξει τη Γερμανία να καταβάλει αποζημίωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments