Αθλητισμός

Βαθμολογία Super League: “Τέλος” ο Πρωταθλητής – “Μάχη” για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια

Βαθμολογία Super League: “Τέλος” ο Πρωταθλητής – “Μάχη” για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Βαθμολογία Super League: ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Άρης βρίσκονται στο "ρινγκ" για την έξοδος τους στην Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός, 4 στροφές πριν την ολοκλήρωση των Play Off της Super League, “σφράγισε” και τυπικά το Πρωτάθλημα, μετά τη νίκη με 1-2 επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αλλά υπάρχουν και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια για την ερχόμενη σεζόν.

ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Άρης βρίσκονται στο “ρινγκ” για την έξοδος τους στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στο Conference League, καθώς τα παιχνίδια που απομένουν είναι καθοριστικά για τους τρεις “μονομάχους”.

Να θυμίσουμε πως ο πρωταθλητής Ελλάδας θα παίζει από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League. Ο δεύτερος, ο τρίτος και ο Κυπελλούχος θα συμμετέχουν στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Αυτά είναι τα δεδομένα

Οι “πράσινοι”, μετά τη νίκη τους επί του Άρη με 1-0, πέρασαν στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 54 βαθμούς και απέκτησαν ένα ψυχολογικό αβαντάζ στην κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Όμως το Τριφύλλι έχει και δεύτερη ευκαιρία να βγει στα ευρωπαϊκά σαλόνια, εάν δεν τα καταφέρει στα Play off, μιας και είναι φιναλίστ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και εάν το κατακτήσει, τότε έχει εξασφαλισμένη τη θέση του.

Παναθηναϊκός - Άρης

Από την άλλοι οι “κίτρινοι”, μετά την απώλεια που είχαν στο “Απόστολος Νικολαΐδης”, έμειναν πίσω από τον Παναθηναϊκό [53 βαθμούς] και για να καταφέρει να πάρει ξανά το πάνω χέρι είναι να πάρει τις νίκες με τον Ολυμπιακό εντός, με τον ΠΑΟΚ εντός και με τον ΠΑΣ Γιάννινα εκτός, και να “εκμεταλλευθεί” τα “δώρα” των άμεσων διεκδικητών του [Παναθηναϊκός – ΑΕΚ]. Βαθμολογία Super League:

Τέλος η ΑΕΚ είναι στη πιο δύσκολη θέση, έναντι των αντιπάλων της. Η Ένωση, μετά από την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, έχασε πολύτιμο έδαφος για την Ευρώπη και για να “ρεφάρει” πρέπει να πάρει τις νίκες πρώτα κόντρα στον Παναθηναϊκό αυτήν την Κυριακή [8/5] στο αθηναϊκό “el classico”, αλλά και με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ.

Όμως ο αγώνας που θα κρίνει εν πολλοίς τα πάντα είναι το ντέρμπι με τον Άρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης” για την 9η αγωνιστική των Play Off, μιας και οι δύο ομάδες έχουν απόσταση ενός βαθμού και το τελικό αποτέλεσμα θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την ομάδα που θα λάβει μέρος στην Ευρώπη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments