Διεθνή

Ισραήλ: Ο Πούτιν ζήτησε συγγνώμη για τις δηλώσεις Λαβρόφ ότι ο Χίτλερ είχε εβραϊκές ρίζες

Ισραήλ: Ο Πούτιν ζήτησε συγγνώμη για τις δηλώσεις Λαβρόφ ότι ο Χίτλερ είχε εβραϊκές ρίζες

Πηγή Φωτογραφίας: jpost

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αποδέχθηκε τη συγνώμη του Ρώσου προέδρου σε τηλεφωνική επικοινωνία τους, όπως ανακοίνωσε το Ισραήλ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε συγγνώμη από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Ναφτάλι Μπένετ την Πέμπτη για τα σχόλια του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ , ο οποίος δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι ο Χίτλερ είχε «εβραϊκό αίμα», προκαλώντας την οργή του Ισραήλ.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία τους, Πούτιν και  Μπένετ τόνισαν την «ιδιαίτερη σημασία» της 9ης Μαΐου, όταν η Ρωσία και το Ισραήλ μνημονεύουν τη νίκη της Ευρώπης και της Ρωσίας εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας.

«Ο Πρωθυπουργός αποδέχτηκε τη συγγνώμη του Προέδρου Πούτιν για τα σχόλια του Λαβρόφ και τον ευχαρίστησε για τη διευκρίνιση της στάσης του απέναντι στον εβραϊκό λαό και τη μνήμη του Ολοκαυτώματος», ανέφερε το Γραφείο του Ισραηλινού Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι δύο ηγέτες πραγματοποίησαν επίσης «ενδελεχή ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στην Ουκρανία», δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή σε ανθρωπιστικά ζητήματα, όπως η εκκένωση αμάχων από το εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ στη Μαριούπολη.

“Ο ρωσικός στρατός παραμένει έτοιμος να εξασφαλίσει την ασφαλή έξοδο των αμάχων. Όσον αφορά τους μαχητές που παραμένουν στο ‘Αζοφστάλ, οι αρχές του Κιέβου θα πρέπει να τους δώσουν εντολή να καταθέσουν τα όπλα”, ανέφερε το Κρεμλίνο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments