Διεθνή

Ουκρανία: Προβλήματα στις σιδηροδρομικές μεταφορές

Ουκρανία: Προβλήματα στις σιδηροδρομικές μεταφορές

Πηγή Φωτογραφίας: Railtarget

Ουκρανία: Οι συνεχείς επιθέσεις της Ρωσίας έχουν προκαλέσει εκτεταμένα προβλήματα στις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις σιδηροδρομικές μεταφορές στην Ουκρανία. Η αιτία είναι οι συνεχείς βομβαρδισμοί από την Ρωσία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, περίπου είκοσι δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων εκτελούνται με καθυστερήσεις ως και 12 ωρών, σύμφωνα με την εκτίμηση της δημόσιας επιχείρησης της Ουκρανίας.

«Η Ρωσία προσπαθεί να καταστρέψει τις επιμελητειακές γραμμές μας διότι δεν μπορεί να μας νικήσει στα πεδία των μαχών», υποστήριξε ο επικεφαλής του γραφείου του προέδρου, ο Αντρίι Γέρμακ, μέσω Telegram. Επιβεβαίωσε επίσης ότι έγινε επίθεση σε σιδηροδρομική εγκατάσταση στην πόλη Ντνίπρο.

Βομβαρδίστηκε μία ακόμη γέφυρα

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα social media υποτίθεται πως δείχνει γέφυρα που συνέδεε τις δύο όχθες του Δνείπερου ποταμού να δέχεται βομβαρδισμό, ωστόσο δεν είναι σίγουρη η αυθεντικότητά του.

Η Ρωσία εκτιμάται ότι πλήττει το σύστημα των σιδηροδρόμων για να εμποδίσει τη μεταφορά όπλων τα οποία στέλνουν χώρες της Δύσης στην Ουκρανία. Χθες βράδυ επίσης αναφέρθηκαν ρωσικά πυραυλικά πλήγματα σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας, ιδίως στις πόλεις Μικολάιφ, Κίεβο, Ζαπορίζια και Τσερκάσι.

Νεκρός ο δημοσιογράφος

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε πως Ουκρανός τηλεοπτικός ρεπόρτερ που κατατάχτηκε στον στρατό μετά τη ρωσική εισβολή την 24η Φεβρουαρίου σκοτώθηκε σε μάχη κοντά στην πόλη Ιζιούμ.

Ακόμη, ο Ολεξάντρ Μάχοφ, 36 ετών, είναι τουλάχιστον ο όγδοος δημοσιογράφος που γίνεται γνωστό πως σκοτώθηκε τους δύο και πλέον μήνες του πολέμου. Ο Μάχοφ, γνωστός για τις αποστολές του σε εμπόλεμες ζώνες, είχε κάνει επίσης ρεπορτάζ στην Ανταρκτική. Είχε επίσης καταταγεί και πολεμήσει το 2014, όταν ξέσπασε ο πόλεμος με τους φιλορώσους αυτονομιστές στο Ντονμπάς.

Ήταν «πατριώτης, ειλικρινής», πάντα χωρίς ματαιοδοξία και πάντα ανάμεσα στους γενναιότερους, στην πρώτη γραμμή», ανέφερε ο Ζελένσκι σε διάγγελμά του το οποίο δημοσιοποιήθηκε νωρίς σήμερα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments