Πολιτισμός

Selena: Η νέα σειρά στο Netflix για την θρυλική τραγουδίστρια

Selena: Η νέα σειρά στο Netflix για την θρυλική τραγουδίστρια

Πηγή Φωτογραφίας: E! Online - Infobae - Perú 21

Selena:Η μεγάλη επιτυχία και το άδοξο τέλος της σταρ.

Οι παλαιότεροι θυμούνται την ιστορία που συγκλόνισε την Αμερική, οι νεότεροι είχαν πάρει μία ιδέα από την ενσάρκωση της Selena Quintanilla από τη Jennifer Lopez στην αρχή της καριέρας της. Η Selena υπήρξε η μεγαλύτερη Λατίνα σούπερ σταρ τη δεκαετία του ’90, με το τραγικό της τέλος να σκορπά θλίψη στο κοινό της. Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατό της, το Netflix κυκλοφόρησε μία νέα βιογραφική σειρά, βασισμένη στη ζωή της, για την οποία μιλούν όλοι.Ειδικότερα, τα επεισόδια (που είναι 9 σε κάθε σεζόν) αφηγούνται το ταξίδι της τραγουδίστριας και τις θυσίες που αναγκάστηκε να κάνει ώστε να φτάσει στην κορυφή και να απογειώσει την καριέρα της.

Ποια ήταν η Selena Quintanilla;

Γνωστή και ως “βασίλισσα της Tejano μουσικής”, η Αμερικανο-Μεξικανή τραγουδίστρια γεννήθηκε το 1971. Το ντεμπούτο της στη μουσική έκανε στην ηλικία των 10 ετών, ως μέλος της μπάντας Selena y Los Dinos, μαζί με τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια της. Ιδιαίτερα, έγινε σύμβολο της μουσικής Tejano, που είχε στοιχεία από τη μεξικανή, αμερικανική, τσεχική και γερμανική κουλτούρα. Η καριέρα της πολύ σύντομα απογειώθηκε, με αποτέλεσμα το 1987 να της απονεμηθεί το βραβείο Tejano ως τραγουδίστρια της χρονιάς και να γίνει η αγαπημένη του κοινού στο μουσικό αυτό είδος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Billboard, η Selena έγιγε η πιο επιτυχημένη σε πωλήσεις Λατίνα καλλιτέχνις των ’90s, ενώ το 1995 εισήχθη στο Latin Music Hall of Fame για τα επιτεύγματά της στη μουσική.

Κι ενώ βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας της σε ηλικία 23 ετών, στις 31 Μαρτίου του 1995, η τραγουδίστρια έπεσε νεκρή αφού την πυροβόλησε η πρώην πρόεδρος του φαν κλαμπ της, Yolanda Saldivar, η οποία είχε υπάρξει και μάνατζερ στα καταστήματα με τη σειρά ρούχων της Selena. Πιο αναλυτικά, όταν η Λατίνα σταρ ανακάλυψε πως η Saldivar είχε υπεξαιρέσει χρήματα από εκείνη, την απέλυσε με αποτέλεσμα η πρώην “σύμβουλός” της να την εκδικηθεί με τον χειρότερο τρόπο.

Η επιρροή της Quintanilla ήταν τόσο μεγάλη, ώστε 2 χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε ταινία για τη ζωή της, στην οποία πρωταγωνίστησε – όπως προαναφέρθηκε – η Jennifer Lopez. Επιπλέον, το 2017 η Selena απέκτησε αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Hollywood, για τις μεγάλες επιτυχίες της στη μουσική. Σε ό,τι αφορά το σόου του Netflix, στον ρόλο της θρυλικής σούπερ σταρ συναντάμε την ηθοποιό, Christian Serratos, η οποία έγινε γνωστή από τη σειρά ταινιών “Twilight”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments