Διεθνή

Ρωσία: Όλα έτοιμα για την παρέλαση της “Ημέρας της νίκης” [vid]

Ρωσία: Όλα έτοιμα για την παρέλαση της “Ημέρας της νίκης” [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: The Irish Sun,

Ρωσία: Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση του εορτασμού της "Ημέρας της Νίκης" στην "κόκκινη πλατεία" της Μόσχας

Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση του εορτασμού της “Ημέρας της Νίκης” στην “κόκκινη πλατεία” της Μόσχας. Η ημέρα αυτή είναι ορόσημο για τη χώρα, καθώς σαν σήμερα [9/5] το 1945 έγινε η πτώση του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στην καρδιά της Μόσχας 11.000 στρατιώτες θα παρελάσουν και θα παρουσιαστούν τεθωρακισμένα άρματα και πύραυλοι. Την ίδια ώρα ο αρχηγός του Κρεμλίνου Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ξεκινήσει, ως ανώτατος διοικητής των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, έναν επιθετικό πόλεμο ενάντια στην Ουκρανία, η έκβαση του οποίου είναι αβέβαιη. Η σημερινή αιματοχυσία φθείρει την εικόνα της νικήτριας δύναμης του 1945.

Από τότε που ο ρωσικός στρατός εισέβαλε στη γειτονική χώρα στις 24 Φεβρουαρίου, φωτογραφίες καταστροφών, βομβαρδισμών εναντίον αμάχων και υποδομών, κάνουν τον γύρο του κόσμου. Η Γερμανία, όπως πολλές άλλες χώρες επιρρίπτουν στη Ρωσία ότι διαπράττει εγκλήματα πολέμου. Δυτικοί διπλωμάτες ή αρχηγοί κρατών που στο παρελθόν στέκονταν δίπλα στον Πούτιν, αυτή τη φορά θα απουσιάζουν από την εξέδρα των επισήμων. Είναι αδιανότητο φέτος, την ώρα που πετούν ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πάνω από την Ουκρανία και πλέουν πολεμικά πλοία, να εορταστεί η επέτειος με τον ίδιο τρόπο.

Διώξεις για κάθε είδους αντίσταση

Στον ουρανό πάνω από την Κόκκινη Πλατεία, την ημέρα της παρέλασης, οκτώ ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη θα σχηματίζουν το γράμμα «Z», το σύμβολο για τη «στρατιωτική ειδική επιχείρηση». Όποιος στη Ρωσία επικρίνει δημόσια την εισβολή ή ακόμα κάνει λόγο για πόλεμο διώκεται. Έχουν ήδη γίνει χιλιάδες συλλήψεις. Η κριτική απέναντι στις στρατιωτικές ενέργειες μπορεί να τιμωρηθεί με φυλάκιση.

Επίσης σε πολλές άλλες πόλεις θα γίνουν στρατιωτικές παρελάσεις τη Δευτέρα και αναμένονται εκατοντάδες χιλιάδες θεατές. Στη Μόσχα, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, θα παρουσιαστούν οι πύραυλοι Ισκαντέρ που χρησιμοποιούνται εναντίον της Ουκρανίας, όπως επίσης άρματα μάχης τύπου T-14, τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400, Buk-M3 και Tor-M2, μαχητικά ρομπότ τύπου Uranium-9 και διηπειρωτικοί πύραυλοι με πυρηνικές κεφαλές.

Ο Πούτιν, ο οποίος για πρώτη φορά στα 20 χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία και είναι πιθανό να θέσει το πυρηνικό οπλοστάσιο σε αυξημένο συναγερμό, αναμένεται στην ομιλία του στην παρέλαση να προειδοποιήσει για άλλη μια φορά τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για τυχόν επιθέσεις εναντίον της Ρωσίας.

Το “Αεροπλάνο της Αποκάλυψης”

Ένα αεροσκάφος συγκεκριμένα θα τραβήξει την προσοχή: το Ilyushin II-80, με το παρατσούκλι «το αεροπλάνο της Αποκάλυψης». Το αεροσκάφος, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass λειτουργεί ως «εθνικό κέντρο αεροπορικών επιχειρήσεων» και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διακυβέρνηση από αέρος σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου ή σε κατάσταση όπου η επίγεια διοίκηση και η υποδομή ελέγχου καταστρέφονται.

αεροσκάφοςπουτιν

«Αυτή η συσκευή υποτίθεται ότι προστατεύει τους Ρώσους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, σε έναν πυρηνικό πόλεμο. Για το λόγο αυτό, δεν έχει εξωτερικές θυρίδες (εκτός από τα παράθυρα του πιλοτηρίου)» και διαθέτει εξοπλισμό που προορίζεται να μπλοκάρει τους ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς, συνεχίζει το πρακτορείο. Σαφώς, ο εξοπλισμός του μπορεί να αντέξει τις συνέπειες μιας πυρηνικής επίθεσης που θα έκαιγε τα κυκλώματα επικοινωνίας και ελέγχου της συσκευής. Η Ρωσία δεν είναι η μόνη δύναμη που διαθέτει μια τέτοια συσκευή: στις Ηνωμένες Πολιτείες, η αμερικανική της έκδοση ονομάζεται E-4B, σχεδιασμένη από ένα Boeing 747 και υπάρχει σε τέσσερα αντίγραφα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments