Πολιτική

Κουμουτσάκος: Επιλέξαμε να είμαστε στη σωστή πλευρά

Κουμουτσάκος: Επιλέξαμε να είμαστε στη σωστή πλευρά
Κουμουτσάκος: Ο κ. Κουμουτσάκος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι “επιλέξαμε να είμαστε στη σωστή πλευρά”.

Στη Βουλή προς ψήφιση και συζήτηση βρίσκεται σήμερα η Αμυντική Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ. Ο κ. Κουμουτσάκος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι “επιλέξαμε να είμαστε στη σωστή πλευρά”.

«Η ουσία της σημερινής συζήτησης είναι η απάντηση στο ερώτημα εάν με τη συμφωνία αναβαθμισμένης αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, μειώνεται ή αυξάνεται η γεωστρατηγική αξία της χώρας, μειώνεται ή ενισχύεται ο ρόλος και το ειδικό βάρος της Ελλάδας στην περιοχή, στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ, θωρακίζεται περισσότερο απέναντι στον τουρκικό αναθεωρητισμό; Ναι ή όχι;», αναρωτήθηκε ο εισηγητής της πλειοψηφίας Γιώργος Κουμουτσάκος, τοποθετούμενος στην ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την κύρωση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας: «Εμείς επιλέξαμε να είμαστε στη σωστή πλευρά. Απαντάμε ναι. Η Ελλάδα βγαίνει κερδισμένη» είπε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σύμφωνα μάλιστα με τον βουλευτή της ΝΔ, τα τελευταία χρόνια έχει συντελεστεί μια μεγάλη θετική αλλαγή στην πολιτική ζωή της χώρας: Η συνεργασία με τις ΗΠΑ έχει πάψει να είναι πεδίο σφοδρής πολιτικής σύγκρουσης όπως συνέβαινε επί δεκαετίες μετά την μεταπολίτευση. «Η αναγκαιότητα της συνεργασίας έχει τη συναίνεση της συντριπτικής πλειοψηφίας του συνόλου πολιτικού φάσματος», είπε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Τι δήλωσε ο Μητσοτάκης στη Βουλή για τη Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ

Στη Βουλή μίλησε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ. Με την φράση του Αμερικανού συγγραφέα Μαρκ Τουέην, ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι πατριωτισμός είναι να στηρίζεις την πατρίδα σου συνεχώς και την κυβέρνησή του όταν το αξίζει.

«Η συμφωνία με τις ΗΠΑ υπηρετεί πολύπλευρα τα εθνικά μας συμφέροντα. Συμπληρώνει ένα μεγάλο πλέγμα συμμαχιών που αναβαθμίζει την θέση της χώρας μας. Το κείμενο που καλούμαστε να κυρώσουμε σήμερα τυπικά συνιστά μια από τις πολλές ανανεώσεις της αμυντικής συμπόρευσης με τις ΗΠΑ. Ουσιαστικά όμως αποτυπώνει την νέα πραγματικότητα. Πρώτον, η Αμερική διευρύνει την παρουσία της στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, αναγνωρίζοντας σε αυτή την περιοχή γεωστρατηγικό και ενεργειακό ενδιαφέρον. Δεύτερον, η Ελλάδα καθίσταται ο βασικός εταίρος και συνομιλητής των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments