Ελλάδα

Θάνατος Τζωρτζίνας: Το 9χρονο κορίτσι δολοφονήθηκε με κεταμίνη

Θάνατος Τζωρτζίνας: Το 9χρονο κορίτσι δολοφονήθηκε με κεταμίνη

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Θάνατος Τζωρτζίνας: Σε θανατηφόρο δηλητηρίαση από φαρμακευτική ουσία (κεταμίνη) προήρθε ο θάνατος της 9χρονοης, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή

Το επίσημο πόρισμα του ιατροδικαστή, Σταμάτη Μπουζιάνη για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας παραδόθηκε πριν από λίγο, όπου σε αυτό αναφέρεται επίσημα ο τρόπος θανάτωσης του παιδιού.

Σε αυτό σημειώνεται ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε θανατηφόρο δηλητηρίαση από φαρμακευτική ουσία (κεταμίνη). Επίσης, αναφέρονται ευρήματα όπως η βλάβη στο ήπαρ, η μικρή πνευμονορραγία αλλά και συμφόρηση οργάνων που αντιστοιχούν σε χορήγηση κεταμίνης.

Σημειώνεται πως μετά το τελικό συμπέρασμα υπάρχει επισήμανση και τίθεται το ζήτημα εκταφής της 9χρονης για λήψη τριχών, προκειμένου να ελεγχθεί εάν της είχε δοθεί η κεταμίνη ή άλλη ουσία σε προγενέστερο χρόνο και επιπλέον να υπάρξει ένα πλήρες χρονοδιάγραμμα του τι έχει συμβεί, ενώ αναμένονται και οι τελικές αναφορές για τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών (Μαλένα, Ίριδα).

Δεν είναι ακόμη γνωστή η μέρα της εκταφής, ωστόσο οι ιατροδικαστές ζητούν να γίνει το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να μη χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος.

Τα «άγνωστα» επεισόδια βραδυκαρδίας της Τζωρτζίνας στο σπίτι

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star το παιδί είχε επεισόδια βραδυκαρδίας και το διάστημα των επτά μηνών που βρισκόταν στο σπίτι του. Η κατάθεση του παιδοκαρδιολόγου είναι αποκαλυπτική.

Ρούλα Πισπιρίγκου και Μάνος Δασκαλάκης ισχυρίστηκαν στις αρχές ότι η Τζωρτζίνα δεν παρουσίασε κάποιο επεισόδιο μέσα στους 7 μήνες που βρισκόταν στο σπίτι, μετά το εξιτήριο που είχε πάρει τον Ιούλιο του 2021 από το νοσοκομείο του Ρίου.

Στο παιδί είχε τοποθετηθεί απινιδωτής με τη μητέρα, όπως αποκαλύπτει ο παιδοκαρδιολόγος του Ωνασείου, να στέλνει κάθε μέρα πληροφορίες για την λειτουργία της καρδιάς της Τζωρτζίνας. «Το έκανε αυτοβούλως», υποστηρίζει ο γιατρός στη μαρτυρία του, επισημαίνοντας όμως ότι είδαν επεισόδια βραδυκαρδίας όσο το παιδί ήταν στο σπίτι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments