Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Απορρίφθηκαν τα ελαφρυντικά του πιλότου

Γλυκά Νερά: Απορρίφθηκαν τα ελαφρυντικά του πιλότου

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Γλυκά Νερά: Αν και ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος υπολόγιζε στα ελαφρυντικά, οι δικαστές αποφάσισαν να μην αναγνωριστεί κανένα.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δικάστηκε για τον φόνο της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.  Την ποινή των ισοβίων και δέκα ετών καθείρξεως πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας, αφού προηγουμένως το δικαστήριο απέρριψε τη χορήγηση ελαφρυντικών.

«Για ανθρωποκτονία από πρόθεση ζήτω την επιβολή ισόβιας κάθειρξης. Για τη θανάτωση του ζώου κάθειρξη 10 ετών και χρηματική 400 μονάδων με ποινή 50 ευρώ ημερησίως. Ένα έτος φυλάκιση για ψεύδη κατάθεση και χρηματική ποινή 360 μονάδων επι 10 ευρώ ημερήσιως και για την τέταρτη πράξη φυλάκιση ενος έτους» είπε η εισαγγελέας.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της Καρολάιν Κραουτς και δέκα χρόνια για τη θανάτωση του σκύλου, εξαντλώντας τα περιθώρια καταδίκης του Ποινικού νόμου, αποφάσισε το δικαστήριο για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Επιπλέον, επέβαλε χρηματική ποινή 20.000 ευρώ για τη θανάτωση του ζώου.

Για τα πλημμελήματα επέβαλε φυλάκιση ενός έτους για την ψευδή κατάθεση και τρία χρόνια για την ψευδή καταγγελία στις αρχές και 3.500 ευρώ χρηματική ποινή. Η εισαγγελέας πρότεινε συνολικά ισόβια και 11,5 χρόνια κάθειρξη και και χρηματική ποινή 21.000 ευρώ.

Απορρίφθηκαν τα ελαφρυντικά

Πριν από την απόρριψη των ελαφρυντικών της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και του προτέρου σύννομου βίου που αιτήθηκε ο Μπαμπης Αναγνωστοπουλος αποφάσισε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. «Αναφορικά με το ελαφρυντικό του σύννομου βίου το δικαστήριο έλαβε υπόψη του τα κριτήρια που τίθενται με την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου (Κορκονέας». Επιπλέον, το δικαστήριο εκτιμά ότι η αγορά του οικοπέδου εξ ολοκλήρου στο όνομα του, αν και είχαν καταβληθεί χρήματα από τους γονείς της Κάρολαιν, είναι πράξη που δεν θεωρείται έντιμη».

Για το δεύτερο ελαφρυντικό το δικαστήριο έλαβε υπόψη του ότι στις 37 ημέρες μετά τη διάπραξη του αδικήματος, αλλά και πως ένας χρόνος από την τέλεση του αδικήματος είναι μικρό χρονικό διάστημα να αποδειχθεί η μεταστροφή του. Δεν μας προσκομίστηκε έγγραφο από τις φυλακές ότι δεν έχει διαπράξει πειθαρχικό παράπτωμα» ανέφερε η Πρόεδρος του δικαστηρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments