Κόσμος

Ευρωπαϊκή Ένωση: Τέλος η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε αεροδρόμια και αεροπλάνα

Ευρωπαϊκή Ένωση: Τέλος η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε αεροδρόμια και αεροπλάνα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ευρωπαϊκή Ένωση: Η "ελευθερία" των ταξιδιωτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έφτασε, καθώς από σήμερα [16/5] ξεκινά η χαλάρωση των  υγειονομικών μέτρων και πιο συγκεκριμένα της χρήσης μάσκας

Η “ελευθερία” των ταξιδιωτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έφτασε, καθώς από σήμερα [16/5] ξεκινά η χαλάρωση των  υγειονομικών μέτρων και πιο συγκεκριμένα της χρήσης μάσκας.

Η… κανονικότητα τα αεροδρόμια και κατά τη διάρκεια της πτήσης θα είναι πλέον γεγονός, όπως συστήνουν το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA), και έτσι όλοι οι επιβάτες τα μπορούν να νιώσουν “ελεύθεροι”,

Ειδικότερα, οι ECDC και EASA, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση, καταργούν τη σύσταση για υποχρεωτική χρήση ιατρικών μασκών στα αεροδρόμια και σε πτήσεις, ενώ επισημαίνεται ότι η μάσκα εξακολουθεί να είναι μια από τις καλύτερες προφυλάξεις κατά της μετάδοσης της COVID-19.

Η νέα σύσταση ισχύει από σήμερα 16 Μαΐου.

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι οι κανόνες ειδικά για τις μάσκες θα συνεχίσουν να διαφέρουν ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία. Για παράδειγμα, οι εταιρείες με πτήσεις από ή προς έναν προορισμό, όπου εξακολουθεί να απαιτείται η χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, θα πρέπει να συνεχίσουν να ενθαρρύνουν τη χρήση της.

Υπογραμμίζεται παράλληλα, ότι οι ευάλωτοι επιβάτες θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκα προσώπου ανεξάρτητα από τους κανόνες, ιδανικά μάσκα τύπου FFP2/N95/KN95 που προσφέρει υψηλότερο επίπεδο προστασίας από μια τυπική χειρουργική μάσκα.

Εκτός από τις αλλαγές σε ό,τι αφορά τις μάσκες, οι συστάσεις περιλαμβάνουν χαλάρωση των αυστηρότερων μέτρων για τις αεροπορικές δραστηριότητες, κάτι που θα συμβάλει στην ανακούφιση του φόρτου στον κλάδο, διατηρώντας παράλληλα τα κατάλληλα μέτρα.

“Μπαίνουν” 6 νέοι παίκτες στο αεροδρόμειο “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Το αεροδρόμιο της Αθήνας είναι από τους ποιο σημαντικούς ταξιδιωτικούς εναέριους κόμβους διεθνώς και έτσι στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” θα υπάρξουν οκτώ νέοι προορισμοί και έξι νέες αεροπορικές εταιρείες.

Αυτό σημαίνει πως ο τουρισμός θα αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό μετά την άρση του κορωνοϊού οι ταξιδιώτες, που τα προηγούμενα δύο καλοκαίρια στράφηκαν στις απευθείας συνδέσεις με μικρότερους τουριστικούς προορισμούς, επιστρέφουν στην Αθήνα, με το κέντρο της πόλης να γεμίζει ήδη επισκέπτες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments