Διεθνή

Πεσκόφ: “Η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ δεν θα ενισχύσει την ευρωπαϊκή ασφάλεια”

Πεσκόφ: “Η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ δεν θα ενισχύσει την ευρωπαϊκή ασφάλεια”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Πεσκόφ: "Υπάρχει ανάγκη για μια πολύ βαθιά ανάλυση σχετικά με τις πιθανές συνέπειες", ανέφερε εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου

Το Κρεμλίνο εκτίμησε ότι η ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ως αντίδραση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δεν θα ενισχύσει την ασφάλεια στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

«Υπάρχει ανάγκη για μια πολύ βαθιά ανάλυση σχετικά με τις πιθανές συνέπειες. Δεν πιστεύουμε, δεν είμαστε πεπεισμένοι ότι η είσοδος της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα ενισχύσει ή θα βελτιώσει την στρατηγική ασφάλειας στην ευρωπαϊκή ήπειρο» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα, ένα ζήτημα που μας προκαλεί ανησυχία και θα το παρακολουθήσουμε προσεκτικά όσον αφορά τις συνέπειες από την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ σε σχέση με την ασφάλεια της Ρωσίας η οποία θα πρέπει να διασφαλιστεί με απόλυτο τρόπο και χωρίς όρους» πρόσθεσε ο Πεσκόφ σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Νωρίτερα σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ είχε δηλώσει ότι η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ είναι ένα «σοβαρό λάθος» και είχε τονίσει ότι οι δύο χώρες «δεν θα πρέπει να έχουν αυταπάτες ότι απλώς θα το ανεχθούμε».

«Θα είναι λάθος με εκτεταμένες επιπτώσεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, σύμφωνα με το Reuters. Την ίδια ώρα, ο Ριαμπκόφ υποτίμησε τη βεβαιότητα που έχουν Στοκχόλμη και Ελσίνκι ότι η ένταξή τους στο ΝΑΤΟ θα αυξήσει την ασφάλειά τους. ryabkov

“Η μετακίνηση από δύο -ιστορικά- ουδέτερων δυνάμεων θα ήταν μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές στην αρχιτεκτονική ασφάλειας της Ευρώπης εδώ και δεκαετίες, αντανακλώντας μια ριζική αλλαγή στις αντιλήψεις στη σκανδιναβική περιοχή από τότε που η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου”.

“Η κατάσταση αλλάζει, φυσικά, ριζικά υπό το πρίσμα αυτού που συμβαίνει”, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. “Το γεγονός ότι η ασφάλεια της Σουηδίας και της Φινλανδίας δεν θα ενισχυθεί ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι πολύ σαφές για εμάς. Δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες ότι απλώς θα το ανεχτούμε”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments