Διεθνή

Netflix: Περικοπές με 150 πρώτες απολύσεις

Netflix: Περικοπές με 150 πρώτες απολύσεις
Οι απολύσεις αντιπροσωπεύουν περίπου το 2% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά

Την απόλυση 150 υπαλλήλων της, κυρίως στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε το Netflix την Τρίτη καθώς αντιμετωπίζει επιβράδυνση της ανάπτυξης του.

Οι απολύσεις αντιπροσωπεύουν περίπου το 2% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

«Αυτές οι αλλαγές βασίζονται κυρίως στις επιχειρηματικές ανάγκες και όχι στις ατομικές επιδόσεις, γεγονός που τις καθιστά ιδιαίτερα δύσκολες, καθώς κανείς από εμάς δεν θέλει να πει αντίο σε τόσο σπουδαίους συναδέλφους», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση. «Εργαζόμαστε σκληρά για να τους υποστηρίξουμε σε αυτή την πολύ δύσκολη μετάβαση».

Οι περικοπές θέσεων εργασίας έρχονται, καθώς το Netflix ανέφερε την πρώτη απώλεια συνδρομητών σε περισσότερο από μια δεκαετία και προέβλεψε μεγαλύτερες απώλειες το επόμενο τρίμηνο. Ανέφερε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο σκληρός ανταγωνισμός συνέβαλαν στην απώλεια πελατών.

Ως αποτέλεσμα της φθίνουσας ανάπτυξής του, το Netflix είπε ότι θα εισαγάγει ένα φθηνότερο επίπεδο που θα υποστηρίζεται από διαφημίσεις και θα εξετάζει πιο προσεκτικά τις δαπάνες του.

«Προσπαθούμε να είμαστε έξυπνοι σχετικά με αυτό και συνετοί όσον αφορά στο να αποσύρουμε μέρος αυτής της αύξησης των δαπανών για να αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα της αύξησης των εσόδων της επιχείρησης», είπε ο Οικονομικός Διευθυντής του Netflix, Σπένσερ Νιούμαν στους επενδυτές κατά τη διάρκεια των πιο πρόσφατων κερδών της εταιρείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments