Διεθνή

Ζελένσκι: Η πρώτη κοινή εμφάνιση με τη σύζυγό του από την έναρξη του πολέμου

Ζελένσκι: Η πρώτη κοινή εμφάνιση με τη σύζυγό του από την έναρξη του πολέμου

Πηγή Φωτογραφίας: DailyMail/Reuters/EPN

Η Πρώτη Κυρία της Ουκρανία είχε αποκαλύψει πρόσφατα ότι συνομιλούσε μόνο τηλεφωνικά με τον σύζυγό της, από την ημέρα της εισβολής της Ρωσίας

Τρεις μήνες από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, το ζεύγος Ζελένσκι πραγματοποίησε την πρώτη κοινή εμφάνισή του, στην κηδεία του πρώτου Ουκρανού προέδρου, έναν μήνα αφότου η Ολένα αποκάλυψε ότι με τον σύζυγό της μιλούν μόνο τηλεφωνικά .

Οι Ζελένσκι έδειχναν ήρεμοι αλλά φανερά καταβεβλημένοι, καθώς περπατούσαν μαζί για να τοποθετήσουν λουλούδια πάνω από το φέρετρο του Λεονίντ Κράβτσουκ, ο οποίος έγινε ο πρώτος πρόεδρος της ανεξάρτητης Ουκρανίας μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

Ντυμένος στα μαύρα αντί για το πλέον σήμα κατατεθέν του στρατιωτικού πράσινου, ο Ζελένσκι περπάτησε δίπλα στη σύζυγό του.

Μαζί τους έδωσαν το “παρών” και άλλοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του δήμαρχου Κιέβου Vitaly Klitschko,.

Η εμφάνιση της Ολένα έρχεται ένα μήνα αφότου αποκάλυψε ότι έχει μιλήσει με τον σύζυγό της μόνο τηλεφωνικά από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος, φοβούμενη ότι η ένωσή τους στην ουκρανική πρωτεύουσα θα έθετε αυτήν και τα δύο μικρά παιδιά τους σε θανάσιμο κίνδυνο.

Ανακαλώντας μερικές από τις τελευταίες λέξεις που της είπε ο σύζυγός της, με την έναρξη του πολέμου, η Ολένα είπε ότι ο Ζελένσκι την ξύπνησε, καθώς οι πρώτοι ρωσικοί πύραυλοι έπεσαν στην πόλη, λέγοντας μόνο: «Ξεκίνησε».

Καθώς τα στρατεύματα έφτασαν για να προστατεύσουν τον Ζελένσκι από ομάδες Ρώσων δολοφόνων που ήξεραν ότι θα κατευθύνονταν προς το προεδρικό μέγαρο, η Ολένα και τα παιδιά τους, η Αλεξάντρα, 17 ετών και ο Κιρίλ, εννέα – απομακρύνθηκαν.

Δεν είναι σαφές πότε ακριβώς επέστρεψε στο Κίεβο, αλλά το ζευγάρι πέρασε τουλάχιστον τις έξι εβδομάδες χωριστά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments