Nέα της αγοράς

CAR: Πτωτικά αναμένεται να κινηθούν οι πωλήσεις αυτοκινήτων παγκοσμίως για το 2022

CAR: Πτωτικά αναμένεται να κινηθούν οι πωλήσεις αυτοκινήτων παγκοσμίως για το 2022

Πηγή Φωτογραφίας: Best Selling Cars Blog- MeWallpaper

CAR: Οι παγκόσμιες πωλήσεις θα ανέλθουν σε 67,6 εκατ. οχήματα για το 2022, μειωμένες πάνω του 5% από τις 71,3 εκατ. πωλήσεις του 2021.

Πτωτικά αναμένεται να κινηθούν οι πωλήσεις αυτοκινήτων παγκοσμίως για το 2022, σύμφωνα με έκθεση του γερμανικού Κέντρου Ερευνών Αυτοκίνησης (CAR), με την έρευνα να δείχνει 3 παράγοντες ως υπαίτιους για την πτώση των πωλήσεων.

Το CAR αναμένει πως οι παγκόσμιες πωλήσεις θα ανέλθουν σε 67,6 εκατ. οχήματα για το 2022, μειωμένες πάνω του 5% από τις 71,3 εκατ. πωλήσεις του 2021.

Οι φετινές πωλήσεις αναμένεται να είναι χαμηλότερες κι από τα 68,6 εκατ. οχήματα που πωλήθηκαν το 2020, εν μέσω των επιπτώσεων του κορονοϊού και των lockdown στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Το CAR επικαλείται ως λόγους για τη φετινή πτώση τον αντίκτυπο που έχουν ο πόλεμος στην Ουκρανία, τα lockdown για τον κορονοϊό στην Κίνα καθώς και η έλλειψη σε βασικά υλικά της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως οι ημιαγωγοί.

«Η παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου θα πέσει κάτω από τα επίπεδα του 2020 και στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 10 ετών» ανέφερε ο επικεφαλής του CAR, Φέρντιναντ Νουντενχέφερερ.

Σημειώνεται πως ο μικρότερος αριθμός πωλήσεων θα οδηγήσει σε αύξηση των κερδών των εταιρειών ανά όχημα, ενώ σημαντική αύξηση καταγράφεται στις αγορές μεταχειρισμένων οχημάτων από τους καταναλωτές, σύμφωνα με το CAR.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments