Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα μεταβεί στη Βοστώνη και στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα μεταβεί στη Βοστώνη και στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα το βράδυ (τοπική ώρα 01.00 π.μ.) θα παρακαθίσει σε δείπνο προς τιμήν των επίτιμων πτυχιούχων του Boston College και θα απευθύνει χαιρετισμό.

Στη Βοστώνη μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ την Τρίτη και την Τετάρτη θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα το βράδυ (τοπική ώρα 01.00 π.μ.) θα παρακαθίσει σε δείπνο προς τιμήν των επίτιμων πτυχιούχων του Boston College και θα απευθύνει χαιρετισμό.

Τη Δευτέρα 23 Μαΐου (στις 16.00 τοπική ώρα) θα απευθύνει ομιλία στην 146η Τελετή Αποφοίτησης του Boston College. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για το Νταβός της Ελβετίας, όπου την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Μαΐου θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Για το Οικονομικό Φόρουμ

Το πενθήμερο πρόγραμμα θα ξεδιπλωθεί σε συγκεκριμένες βασικές ενότητες: την παγκόσμια και περιφερειακή ανάπτυξη, την αποκατάσταση της σταθερότητας σε μια εποχή γεωπολιτικών και εμπορικών εντάσεων, την ευμάρεια και τις συμμαχίες, την διασφάλιση της οικονομικής ανάκαμψης και την διαμόρφωση μιας νέας εποχής ανάπτυξης.

Οι επιμέρους συζητήσεις θα εστιάσουν σε θέματα περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής, τις υγειονομικές προκλήσεις και την προετοιμασία για τις επόμενες πανδημίες, την ενίσχυση των υγειονομικών δομών, την βελτίωση της παιδείας και την ανάταση της αγοράς εργασίας, ενώ στο ειδική μνεία θα γίνει σε θέματα κυβερνοασφάλειας, που ειδικά ο πόλεμος και η δράση των Ρώσων χάκερς έβαλε εμφατικά στο τραπέζι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments