Ελλάδα

Μεταναστευτικό: Προκλήσεις από Τουρκία – Πέντε σκάφη με 450 μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα

Μεταναστευτικό: Προκλήσεις από Τουρκία – Πέντε σκάφη με 450 μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Μεταναστευτικό: Τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος δεν επέτρεψαν την είσοδο των σκαφών με τους μετανάστες, ενώ για το συμβάν ειδοποιήθηκε η τουρκική ακτοφυλακή

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου, στα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας, όπου πέντε ιστιοπλοϊκά σκάφη που είχαν αποπλεύσει από τα τουρκικά παράλια και στα οποία επιβαίνουν περίπου 450 άτομα προσπάθησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα με προορισμό κάποιο ελληνικό νησί.

Τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος δεν επέτρεψαν την είσοδο των σκαφών με τους μετανάστες, ενώ για το συμβάν ειδοποιήθηκε η τουρκική ακτοφυλακή. Δύο από τα πέντε σκάφη επέστρεψαν στα τουρκικά παράλια ενώ τα άλλα τρία αναμένουν τα τουρκικά πλωτά προκειμένου να τα συνοδεύσουν στα τουρκικά παράλια.

Τα ιστιοφόρα ακινητοποιήθηκαν και αμέσως ενημερώθηκαν οι τουρκικές αρχές προκειμένου να τα οδηγήσουν και πάλι στα παράλια της γειτονικής χώρας. Δύο από αυτά έχουν γυρίσει στα τουρκικά εδάφη, ενώ  αναμένεται και η επιστροφή των άλλων τριών σκαφών.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν και στιγμές έντασης και πίεσης, καθώς οι Τούρκοι δεν δείχνουν και τόσο πρόθυμοι για να συνεργαστούν.

Αν και τα ιστιοφόρα έχουν εντοπιστεί εδώ και αρκετή ώρα, οι Τούρκοι καθυστερούν να συμμετάσχουν στην επιχείρηση επιστροφή τους στα παράλια της χώρας τους. Το γεγονός αυτό έχει σαν αποτέλεσμα εκατοντάδες άτομα να παραμένουν μέσα στη θάλασσα και οι άνδρες του Λιμενικού να βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό που τόσα πολλά σκάφη με μετανάστες επιχειρούν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα μέσα σε λίγες ώρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments