Διεθνή

Μπολσονάρου: Απέπεμψε τον επικεφαλής της δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου Petrobras

Μπολσονάρου: Απέπεμψε τον επικεφαλής της δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου Petrobras

Πηγή Φωτογραφίας: The Economic Times, Conectas

Μπολσονάρου: Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας απέπεμψε τον επικεφαλής της γιγαντιαίας δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου Petrobras

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου απέπεμψε τον επικεφαλής της γιγαντιαίας δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου Petrobras, τον Ζουζέ Μάουρου Κοέλιου, που είχε διορίσει στη θέση πριν από μόλις 40 ημέρες, ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ως πλειοψηφικός μέτοχος της Petroleo Brasileiro S.A. (Petrobras), αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγή (προσώπου) στην προεδρία της επιχείρησης», ανέφερε το υπουργείο στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε. Ο κ. Κοέλιου ήταν ο τρίτος πρόεδρος του ομίλου σε κάτι περισσότερο από έναν χρόνο.

Χωρίς να διευκρινίσει τους λόγους της απόφασής της, η βραζιλιάνικη κυβέρνηση τον ευχαρίστησε για την προσπάθειά του, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «η Βραζιλία διέρχεται το τρέχον διάστημα δύσκολη περίοδο, λόγω των ακραίων διακυμάνσεων των τιμών των υδρογονανθράκων στις διεθνείς αγορές».

Ο αρχηγός του κράτους θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στις εκλογές του Οκτωβρίου και πιέζεται ολοένα περισσότερο να ελέγξει τη μεγάλη αύξηση του πληθωρισμού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Η κυβέρνηση πρότεινε νέος πρόεδρος να αναλάβει ο Κάιου Μάριου Πάες ντε Αντράτζι, υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τη μείωση της Γραφειοκρατίας. Οι δύο προκάτοχοι του κ. Κοέλιου, ο Χομπέρτου Καστέλου Μπράνκου και ο Ζοακίμ Σίλβα ε Λούνα, είχαν απαλλαγεί από τα καθήκοντά τους επίσης εξαιτίας του πληθωρισμού και της αύξησης των τιμών των καυσίμων.

Ο κ. Αντράτζι έχει «όλα τα προσόντα» για να διευθύνει την επιχείρηση κατά τρόπο που θα επιτρέψει «να ξεπεραστούν οι τρέχουσες προκλήσεις», σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας.

“Ο Λούλα υποστηρίζει ότι ο Ζελένσκι είναι «εξίσου υπεύθυνος με τον Πούτιν»”

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα δήλωσε ότι η Ρωσία δεν έπρεπε ποτέ να εισβάλει στην Ουκρανία, αλλά θεωρεί ότι ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι «εξίσου υπεύθυνος για τον πόλεμο» με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό περιοδικό Time και δημοσιεύτηκε σήμερα, ο ηγέτης της αριστεράς στη Βραζιλία υπογραμμίζει επίσης ότι θεωρεί πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα μπορούσε να έχει κάνει περισσότερα για να αποτρέψει τη σύγκρουση αντί να την υποκινήσει.

Ο Λούλα, ο οποίος φιγουράρει στο εξώφυλλο του Time αυτήν την εβδομάδα, θεωρείται φαβορί στις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου στη Βραζιλία και φιλοδοξεί να αποτρέψει την επανεκλογή του ακροδεξιού Μπολσονάρου για να επιστρέψει στον προεδρικό θώκο μετά την ακύρωση των καταδικαστικών αποφάσεων σε βάρος του για διαφθορά, οι οποίες τον οδήγησαν στη φυλακή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments