Πολιτική

Δένδιας για Τουρκία: Δύσκολος ο διάλογος με υπερπτήσεις και ύβρεις

Δένδιας για Τουρκία: Δύσκολος ο διάλογος με υπερπτήσεις και ύβρεις

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Δένδιας για Τουρκία: Στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας.

Στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας. «Θα πρότεινα να μείνουμε στη σοφή απάντηση που δόθηκε από ελληνικής πλευράς σε αυτή την τοποθέτηση του κ. Ερντογάν. Δεν υπάρχει λόγος να απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο ή να μπούμε σε μια διαδικασία αντιδικιών και αντιφωνήσεων. Η Ελλάδα υποστηρίζει τις θέσεις της, ο πρωθυπουργός έκανε μια εξαιρετική τοποθέτηση στο Κογκρέσο».

«Δεν κατανοώ την αντίδραση του κ. Ερντογάν, Έτσι έκρινε ότι έπρεπε να τοποθετηθεί είναι δικαίωμά του. Η Τουρκία διαπραγματεύεται με ιδιόρρυθμο τρόπο και με μέσα εκτός της διπλωματικής πρακτικής. Εμείς αναφερθήκαμε με σεβασμό όπως πρέπει στον ηγέτη μιας χώρας» συμπλήρωσε ο Νίκος Δένδιας.

Μιλώντας στο Skai radio, σημείωσε ότι «εμείς δεν ακολουθούμε την οξύτητα ούτε επιλέγουμε να αντιδράσουμε με τον τρόπο που η άλλη πλευρά θέλει. Δεν θα πέσουμε στην παγίδα της όξυνσης κατ’ επιλογή του συνομιλητή μας» χαρακτηρίζοντας πάντως «πρωτοφανή» τον αριθμό των παραβιάσεων λέγοντας «μένω στις 42 υπερπτήσεις και στην υπερπτήση κοντά στην Αλεξανδρούπολη».

«Εκθέτουν ανεπανόρθωτα την Τουρκία που τα κάνει. Αποτελεί την απόλυτη τεκμηρίωση των ελληνικών επιχειρημάτων ότι απειλούμαστε, ότι δεν είναι κενό το casus belli και η Ελλάδα αντιμετωπίζει απειλή» πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Κληθείς, δε, να σχολιάσει την ανακοίνωση της Τουρκίας περί διακοπής του ελληνοτουρκικού διαλόγου είπε ότι «διάλογος με καθεστώς διαρκών υπερπτήσεων και ύβρεων έχει μια δυσχέρεια. Η ελληνική πλευρά δεν έχει λόγο να τοποθετηθεί τώρα αφού δεν υπάρχει κάτι προγραμματισμένο».

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι «η επιθυμία μας για διάλογο δεν είναι κενή περιεχομένου και λόγου. Δεν μπορείς να συζητάς αν υπάρχει υπερπτήση πάνω από νησί σου. Εμείς ελπίζαμε οι διερευνητικές να μην ήταν κενές και να καταλήξουμε στη Χάγη για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ. Η Ελλάδα δεν μπορεί να αγνοεί το περιβάλλον που δημιουργεί η Τουρκία, όλοι καταλαβαίνουν σε τι φάση βρισκόμαστε».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments