Πολιτική

Μητσοτάκης Νταβός: Δείτε live την συζήτηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ

Μητσοτάκης Νταβός: Δείτε live την συζήτηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ
Μητσοτάκης Νταβός: Ξεκάθαρο μήνυμα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από το Νταβός

Ξεκάθαρο μήνυμα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από το Νταβός. «Αν ο πρόεδρος Ερντογάν πιστεύει ότι δεν θα υπερασπιστώ την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα της Ελλάδας και δεν θα φέρω το θέμα στο διεθνές ακροατήριο ότι η Τουρκία συμπεριφέρεται σαν αναθεωρητική δύναμη τότε κάνει λάθος» ειπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Για τις υπερπτήσεις

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για απαράδεκτη πρακτική κληθείς να σχολιάσει τον άνευ προηγουμένου μεγάλο αριθμό υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά. «Θα θίγω το συγκεκριμένο ζήτημα, όποτε μου δίνεται η ευκαιρία έως ότου η Τουρκία αλλάξει τη συμπεριφορά της», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τη συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί πριν από λίγους μήνες

“Γιατί αυτό που έχουμε δει δυστυχώς τους τελευταίους δύο μήνες, πήγα στην Κωνσταντινούπολη και συνάντησα τον Πρόεδρο Ερντογάν πιστεύοντας ότι ήταν μια καλή συνάντηση αλλά έναν μήνα αργότερα είδαμε έναν τεράστιο αριθμό υπερπτήσεων πάνω από τα νησιά μας και αυτή η συμπεριφορά είναι τελείως απαράδεκτη και το θέμα αυτό θα το θέτω όπου και όποτε μπορώ μέχρι η Τουρκία να αλλάξει τη συμπεριφορά της” σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ερντογάν: Για μένα δεν υπάρχει πια ο Μητσοτάκης

Φαρμακερά βέλη εξαπέλυσε ο Ερντογάν κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. «Για μένα δεν υπάρχει πια Μητσοτάκης» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν σκοπεύει να συναντηθεί ξανά με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε εξαπολύσει «βέλη» κατά Ελλάδας και της Κύπρου, λέγοντας ότι «ο κακός γείτονας μάς έκανε ιδιοκτήτη αμυντικής βιομηχανίας», ενώ, διαστρεβλώνοντας την ιστορική αλήθεια, ανέφερε: «Ποτέ δεν ξεχάσαμε τις άδικες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα μας λόγω της ειρηνευτικής επιχείρησης (σ.σ. εννοώντας τον «Αττίλα») στην Κύπρο».

Υπονοώντας και πάλι τη χώρα μας, είπε ότι, «ξεκινώντας από τους γείτονές μας, πολλές χώρες της Ευρώπης προστάτευσαν τους ποταπούς της FETO». Μιλώντας κατά την τελετή καθέλκυσης του υποβρυχίου Hızırreis στο ναυπηγείο Γκιολτσούκ της Κωνσταντινούπολης, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι εντυπωσιάζουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του και ότι μπορεί να παραμένει κάτω από το νερό για τρεις μέρες και στη θάλασσα για 12 εβδομάδες χωρίς ανεφοδιασμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments