Ελλάδα

Πρόεδρος συνοριοφυλάκων Έβρου στο pagenews.gr: Οι ροές στον Έβρο το τελευταίο διάστημα είναι αυξημένες

Πρόεδρος συνοριοφυλάκων Έβρου στο pagenews.gr: Οι ροές στον Έβρο το τελευταίο διάστημα είναι αυξημένες

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Για τις μεταναστευτικές ροές στον Έβρο μίλησε ο κ. Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς Πρόεδρος Συνοριοφυλάκων Έβρου στο pagenews.gr και τη Σοφία Χύτου

Για τις μεταναστευτικές ροές στον Έβρο μίλησε ο κ. Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς Πρόεδρος Συνοριοφυλάκων Έβρου στο pagenews.gr και τη Σοφία Χύτου. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα γεγονότα που είχαν δημιουργηθεί πριν σχεδόν δύο χρόνια στην περιοχή.

Για τις μεταναστευτικές ροές στον Έβρο

Αναφορικά με τις μεταναστευτικές ροές αυτή τη στιγμή στον Έβρο δήλωσε:

Οι ροές στην περιοχή του Έβρου το τελευταίο διάστημα είναι αυξημένες. Υπάρχει μια σχετική πίεση που οφείλεται κυρίως στις καιρικές συνθήκες καθώς και στην απότομη πτώση του ποταμού Έβρου. Τα εγκληματικά κυκλώματα των αδίστακτων λαθροδιακινητών προσπαθούν με οποιαδήποτε τρόπο να εκμεταλλευτούν όλους αυτούς τους ανθρώπους. Από την δική μας πλευρά δίνουμε μια τεράστια μάχη καθημερινά για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τα σύνορα της πατρίδας μας. Ο αγώνας είναι τιτάνιος.

Για τα γεγονότα στον Έβρο

Αναφορικά με την κρίση που δημιουργήθηκε στον Έβρο πριν δύο χρόνια σχεδόν ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων σημείωσε χαρακτηριστικά πως εκεί έζησε πραγματικά την ελληνική υπερηφάνεια ενώ η στήριξη του κόσμου ήταν κάτι παραπάνω από συγκινητική: “Από εκεί και πέρα γίνανε και κάποια βήματα που είχαν να κάνουν και με τα γεγονότα που περάσαμε πριν σχεδόν δύο χρόνια στις Καστανιές, πολύ δύσκολες καταστάσεις, όπου μαζί με τις ένοπλες δυνάμεις,θέλω να σημειώσω ότι εκεί έζησα πραγματικά την ελληνική περηφάνια όχι μόνο στο πεδίο της μάχης αλλά και στο θέμα του ηθικού. Η συμπαράσταση και υλική και ηθική που είχαμε όλο εκείνο το διάστημα όχι μόνο των Εβριτών αλλά απανταχού όλων των Ελλήνων ήταν πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι για να κρατήσουμε τα σύνορά μας” ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments