Οικονομία

Καύσιμα αύξηση: Ξέφρενη πορεία των τιμών – Σε ποιες περιοχές έπιασαν “ταβάνι”

Καύσιμα αύξηση: Ξέφρενη πορεία των τιμών – Σε ποιες περιοχές έπιασαν “ταβάνι”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Καύσιμα αύξηση: "Φωτιά” έχουν πάρει οι τιμές των καυσίμων με το πρόβλημα να εντοπίζεται πλέον στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα

“Φωτιά” έχουν πάρει οι τιμές των καυσίμων με το πρόβλημα να εντοπίζεται πλέον στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Οι πολίτες πλέον δυσκολεύονται αρκετά να ανταπεξέλθουν στο κόστος, ενώ η κυβέρνηση σκέφτεται την επέκταση της επιδότησης όχι όμως την μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα.

Πρωτιά στις τιμές η Βόρεια Ελλάδα

Πέντε περιοχές της χώρας έχουν παρουσιάσει μεγάλο άνοδο στις τιμές.

  • Κιλκίς 2,376€/l
  • Αλεξανδρούπολη 2,418€/l
  • Καστοριά 2,418€/l
  • Πέλλα 2,429€/l
  • Γρεβενά 2,449€/l
  • Κοζάνη 2,530€/l

Τι συμβαίνει με τις πληρωμές των καυσίμων

Τον τελευταίο καιρό στη Βόρεια Ελλάδα παρατηρείται και το φαινόμενο οδηγοί να πηγαίνουν στα πρατήρια καυσίμων, να γεμίζουν τα αυτοκίνητά τους, και να φεύγουν χωρίς να πληρώσουν.

«Αυτό το θέμα με τη μη πληρωμή δεν είναι καινούργιο. Υπάρχουν τέτοια θέματα. Στην αγορά το βασικό πρόβλημα είναι οι υψηλές τιμές και η δυσκολία του καταναλωτή να αγοράσει, και των πρατηρίων να ανταπεξέλθουν σε αυτή την κρίση. Στο νομό Θεσσαλονίκης η μέση τιμή της βενζίνης είναι στα 2,23 ευρώ το λίτρο, και στο πετρέλαιο κίνησης η μέση τιμή είναι λίγο πάνω από το 1,80 ευρώ. Δεν μπορούμε να κάνουμε πρόβλεψη για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα», τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Θέμης Κιουρτζής, μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA.

«Η Καβάλα δε διαφοροποιείται από την υπόλοιπη Ελλάδα. Τα πράγματα εξακολουθούν να είναι δύσκολα. Οι καταναλωτές έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους. Η μέση τιμή εδώ είναι 2,25 ευρώ για την αμόλυβδη», σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Καβάλας, Φώτης Πούλος.

Ποιες οι σκέψεις της κυβέρνησης

Αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, η οποία ψάχνει χώρο η στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων αλλά και η επέκταση της επιδότησης στα καύσιμα. Κάτι από το οποίο θα μπορούσε να βρεθεί χώρος είναι γενικά τα έσοδα του προϋπολογισμού τα οποία στο 4μηνο εμφανίζονται αυξημένα κατά 1,7δισ€ έναντι των αρχικών υπολογισμών. Μόνο τα έσοδα από ΦΠΑ – πλην ενέργειας και καπνικών – είναι αυξημένα κατά 644εκατ€ και ο φόρος εισοδήματος είναι “φουσκωμένος” κατά 153εκατ€.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments