Πολιτική

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Θα ανακοινώσουμε σχέδιο στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Θα ανακοινώσουμε σχέδιο στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Για το πρόσφατο ταξίδι στις ΗΠΑ και όλα συνέβησαν καθώς και τη δημιουργία νέου σχεδίου στα ενεργειακά ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Για το πρόσφατο ταξίδι στις ΗΠΑ και όλα συνέβησαν καθώς και τη δημιουργία νέου σχεδίου στα ενεργειακά για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΠτΔ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

«Η προσοχή μας είναι στραμμένη και στο εσωτερικό της χώρας που αντιμετωπίζουμε το μεγάλο κύμα ακρίβειας»,τόνισε ο πρωθυπουργός. «Θα επαναλάβω και στο προσεχές έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες πόσο σημαντική είναι η απεξάρτηση από τα ρωσικά καύσιμα αλλά και πόσο σημαντικό είναι να στηρίξουμε βραχυπρόθεσμα νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Έρχεται νέο σχέδιο στήριξης

Για τη δημιουργία νέου σχεδίου στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις ενημέρωσε ο πρωθυπουργός την ΠτΔ: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε κοινωνία, νοικοκυριά και επιχειρήσεις απροστάτευτους απέναντι στις ανατιμήσεις στην ενέργεια» εξηγώντας πως «Το αμέσως προσεχές διάστημα θα ανακοινώσουμε ένα συνολικό σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας».

Για το πρόσφατο ταξίδι στις ΗΠΑ

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι είχε: «πολλές επαφές το προηγούμενο χρονικό διάστημα στις ΗΠΑ» όπου «Έθεσα όλο το πλαίσιο των διμερών σχέσεων και έκανα ιστορικές αναφορές στις σχέσεις που συνδέουν Ελλάδα και ΗΠΑ. Επίσης ενημέρωσα για την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι σημαντικό να μην έχουμε άλλες εστίες έντασης εντός του ΝΑΤΟ στο φόντο του πολέμου στην Ουκρανία».

«Οι τελευταίες μου επαφές στο εξωτερικό επιβεβαιώνουν τον αναβαθμισμένο γεωπολιτικό και οικονομικό ρόλο της Ελλάδος» συνέχισε ο πρωθυπουργός, για να συμπληρώσει: «Η χώρα μας λογίζεται ως ένας σοβαρός και άξιος εταίρος που έχει βρει το δρόμο του και το μέλλον μπροστά του διαγράφεται ευοίωνο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments