Διεθνή

Ρωσία: Επίδειξη ισχύος – Δοκιμαστικό “χτύπημα” με υπερηχητικό πυρηνικό πύραυλο Zircon

Ρωσία: Επίδειξη ισχύος – Δοκιμαστικό “χτύπημα” με υπερηχητικό πυρηνικό πύραυλο Zircon

Πηγή Φωτογραφίας: TheSun

Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από τη Θάλασσα του Μπάρεντς και χτύπησε έναν στόχο στη Λευκή Θάλασσα σε απόσταση 1.000 χιλιομέτρων

 Η Ρωσία εκτόξευσε με επιτυχία έναν υπερηχητικό πύραυλο κρουζ Zircon σε απόσταση περίπου 1.000 χιλιομέτρων (625 μίλια), ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας το Σάββατο.

Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από τη Θάλασσα του Μπάρεντς και χτύπησε έναν στόχο στη Λευκή Θάλασσα, όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ενώ στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα δείχνει τον πύραυλο να εκτοξεύεται από πλοίο και να φλέγεται στον ουρανό σε μια απότομη τροχιά. Πρόκειται για τον πύραυλο με τον οποίο είχε απειλήσει ο Πούτιν τη Βρετανία, ότι μπορεί να χτυπήσει το Λονδίνο σε 5 λεπτά.

Τα πλάνα έδειξαν τους τεράστιους υπερηχητικούς εκτοξευτές βαλλιστικών πυραύλων να μεταφέρονται μέσα από το δάσος στην περιοχή του Ιβάνοβο.

Και στην τελευταία επίδειξη δύναμης, το Zircon των 7.000 mph εκτοξεύτηκε από τη φρεγάτα Admiral Gorshkov στη Θάλασσα του Μπάρεντς και χτύπησε έναν στόχο σε απόσταση 625 μιλίων στη Λευκή Θάλασσα.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν περιέγραψε το Zircon ως μέρος μιας νέας γενιάς ασυναγώνιστων οπλικών συστημάτων. Τα υπερηχητικά όπλα μπορούν να ταξιδέψουν με εννέα φορές την ταχύτητα του ήχου και η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει προηγούμενες δοκιμαστικές εκτοξεύσεις του Zircon από πολεμικά πλοία και υποβρύχια τον περασμένο χρόνο.

Ο ρωσικός στρατός υπέστη μεγάλες απώλειες ανδρών και εξοπλισμού κατά τη διάρκεια της τρίμηνης εισβολής του στην Ουκρανία, την οποία αποκαλεί «ειδική επιχείρηση», αλλά συνέχισε να πραγματοποιεί υψηλού προφίλ δοκιμές όπλων για να υπενθυμίσει στον κόσμο την πυραυλική τεχνολογία.

Τον περασμένο μήνα εκτόξευσε έναν νέο διηπειρωτικό πύραυλο με πυρηνική ικανότητα, τον Sarmat, ικανό να φέρει 10 ή περισσότερες κεφαλές και να πλήξει τις ΗΠΑ.

Η δοκιμαστική εκτόξευση έρχεται αφού η Ρωσία πραγματοποίησε ασκήσεις πυρηνικών πυραύλων νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, κάνοντας πρόβα πώς θα μπορούσε να καταστρέψει τη Δύση μέσα σε λίγα λεπτά.

Οι παραδόσεις του Zircon οφείλονται εντός μηνών και ενδεχομένως εβδομάδων.

Το Κρεμλίνο είχε προηγουμένως χαρακτηρίσει το φονικό όπλο, το οποίο φέρει συμβατική ή πυρηνική κεφαλή, «ασταμάτητο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments