Διεθνή

Μπόρις Τζόνσον: Νέες αποκαλύψεις για άλλο πάρτι στη διάρκεια του lockdown

Μπόρις Τζόνσον: Νέες αποκαλύψεις για άλλο πάρτι στη διάρκεια του lockdown

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Μπόρις Τζόνσον: Μετά την κατηγορία του ίδιου για πάρτι εν μέσω lockdown, το φως της δημοσιότητας βγήκε μία άλλη γιορτή που έγινε στην Ντάουνινγκ Στριτ

Τα προβλήματα για τον Μπόρις Τζόνσον δεν λένε να σταματήσουν. Μετά την κατηγορία του ίδιου για πάρτι εν μέσω lockdown, το φως της δημοσιότητας βγήκε μία άλλη γιορτή που έγινε στην Ντάουνινγκ Στριτ την ίδια χρονική περίοδο.

Η καινούρια αποκάλυψη, από τους Sunday Times, έρχεται παρά το θεωρητικό κλείσιμο της υπόθεσης του “partygate” με τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της ανώτερης κρατικής αξιωματούχου Σου Γκρέι την περασμένη εβδομάδα.

Αυτή τη φορά πρόκειται μάλιστα για συνάθροιση που οργάνωσε η σύζυγος του Βρετανού Πρωθυπουργού Κάρι Σίμοντς στο πρωθυπουργικό διαμέρισμα στην Ντάουνινγκ Στριτ το βράδυ των γενεθλίων του Μπόρις Τζόνσον στις 19 Ιουνίου 2020.

Είναι η ίδια ημέρα με το απογευματινό μίνι πάρτι-έκπληξη που διοργάνωσε η ίδια για τον σύζυγό της στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου, το μοναδικό από τα πάρτι που ερευνήθηκαν για το οποίο η Μητροπολιτική Αστυνομία επέβαλε πρόστιμο στο ζεύγος Τζονσον.

Οι Sunday Times αποκάλυψαν πως την περασμένη εβδομάδα σύμβουλος που εργάζεται στην Ντάουνινγκ Στριτ ενημέρωσε τον προϊστάμενό του, τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Σάιμον Κέις, ότι έχει στην κατοχή του μηνύματα από την Κάρι Σίμοντς που αποδεικνύουν την καταγγελλόμενη βραδινή συνάθροιση.

“Προδόθηκε” από τα μηνύματα

Σύμφωνα με πληροφορίες της Telegraph, η σύζυγος του Πρωθυπουργού ανέφερε στα μηνύματα πως ήταν στο διαμέρισμά της «με τους γκέι», όπως συνηθίζει να αναφέρεται σε μια παρέα ομοφυλόφιλων συμβούλων της Ντάουνινγκ Στριτ, με τους οποίους διατηρεί στενή φιλία. Λίγο αργότερα πιστεύεται πως στο διαμέρισμα ανέβηκε και ο ίδιος ο Μπόρις Τζόνσον.

Σημειώνεται ότι την περίοδο εκείνη ήταν ρητή η απαγόρευση συναθροίσεων για λόγους εκτός εργασίας.

Ο συγκεκριμένος σύμβουλος φέρεται να είχε ενημερώσει προγενέστερα τόσο τη Μητροπολιτική Αστυνομία όσο και την κα Γκρέι για την ύπαρξη των μηνυμάτων, αλλά χωρίς τελικά να τα επιδώσει σε καμία από τις δύο έρευνες. Ο λόγος που αυτό δεν έγινε δεν είναι σαφής. Ο σύμβουλος υποστηρίζει ότι είχε προσφερθεί να δώσει τα μηνύματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments