Πολιτική

Δένδιας για Τουρκία: Εμείς αποφασίζουμε πότε και με ποιον τρόπο απαντάμε στις τουρκικές προκλήσεις

Δένδιας για Τουρκία: Εμείς αποφασίζουμε πότε και με ποιον τρόπο απαντάμε στις τουρκικές προκλήσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Δένδιας για Τουρκία: Για την τουρκική προκλητικότητα και τις συνεχείς εντάσεις που δημιουργούνται από τη γείτονα χώρα μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών

Για την τουρκική προκλητικότητα και τις συνεχείς εντάσεις που δημιουργούνται από τη γείτονα χώρα μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας. «Η τουρκική παραβατικότητα, η οποία εντάσσεται στο γενικότερο πνεύμα αναθεωρητισμού και νεο-οθωμανισμού που χαρακτηρίζει την τουρκική στάση το τελευταίο διάστημα, τεκμηριώνει απόλυτα τα ελληνικά επιχειρήματα».

Όπως σημείωσε, αποδεικνύεται «στην πράξη ότι το casus belli κατά της Ελλάδας δεν είναι κενό περιεχόμενου, καθώς η χώρα μας αντιμετωπίζει υπαρκτή απειλή από την Τουρκία, η οποία δεν περιορίζεται απλώς σε ρητορικό επίπεδο. Και αυτό εκθέτει ανεπανόρθωτα την ίδια την Τουρκία διεθνώς». Ωστόσο, ξεκαθάρισε ο κ. Δένδιας, «η Ελλάδα αντιδρά με ψυχραιμία, δεν υποκύπτει στον πειρασμό να απαντά με τον ίδιο τρόπο». «Εμείς αποφασίζουμε πότε και με ποιον τρόπο απαντάμε στις τουρκικές προκλήσεις. Δεν παρασυρόμαστε σε μια ρητορική αντιπαράθεση, παρά τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις, οι οποίες σε πλείστες περιπτώσεις έχουν και προσωπική διάσταση. Εμείς δεν αναφερόμαστε σε πρόσωπα», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε στο newsbomb πως η πρόσφατη απαντητική επιστολή της μονίμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΗΕ προς τον γγ του Οργανισμού σχετικά με δήθεν υποχρέωση αποστρατωτικοποίησης νησιών του Αιγαίου αποτελεί παράδειγμα νηφάλιας αντίδρασης. «Στην επιστολή αυτή τεκμηριώνεται το αβάσιμο των ισχυρισμών της τουρκικής πλευράς, νομικά, ιστορικά και επί των πραγματικών γεγονότων. Παράλληλα, τονίζεται ο κίνδυνος που συνιστούν οι τουρκικές μονομερείς αιτιάσεις, όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά και για την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια», επεσήμανε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments