Διεθνή

ΕΕ: “Οι πτήσεις στρατιωτικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικές περιοχές αποτελούν παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου”

ΕΕ: “Οι πτήσεις στρατιωτικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικές περιοχές αποτελούν παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

ΕΕ: Ως "παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου" αναφέρει η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τις πτήσεις των στρατιωτικών αεροσκαφών στην Ελλάδα

“Η Επιτροπή έχει επίγνωση της πρόσφατης αύξησης των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη καθώς και από μη επανδρωμένα οχήματα αέρος (UAV)”, αναφέρει η Κομισιόν, σε απάντησή της σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης για τις υπερπτήσεις των τουρκικών μαχητικών.

«Οι πτήσεις στρατιωτικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικές κατοικημένες περιοχές αποτελούν παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, ενώ η Τουρκία οφείλει να δεσμευτεί ρητά υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας, των διεθνών συμφωνιών και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών με προσφυγή εφόσον απαιτείται στο Διεθνές Δικαστήριο», προσθέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η Επιτροπή θα συνεχίσει να απαιτεί από την Τουρκία να παύσει όλες τις απειλές και τις ενέργειες που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας καθώς και να σέβεται την κυριαρχία όλων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί των χωρικών τους υδάτων και του εθνικού εναέριου χώρου τους», καταλήγει η Κομισιόν.

Βερολίνο: Καταδικάζει την Τουρκία για τις παράνομες υπερπτήσεις

Το Βερολίνο καταδικάζει την παραβίαση από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη του ελληνικού εναέριου χώρου και τις υπερπτήσεις τους πάνω από ελληνικά νησιά και χαρακτηρίζει αντιπαραγωγικό και ενάντια στο πνεύμα της Συμμαχίας «το να κλείνει κανείς τις πόρτες σε συνομιλίες με συμμάχους».

«Ο καγκελάριος (Όλαφ Σολτς) είναι της άποψης ότι ειδικά σε αυτή την τρέχουσα κατάσταση, επιβάλλεται όλοι οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ να είναι ενωμένοι, να απέχουν από προκλήσεις μεταξύ τους. Η παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου και η υπέρπτηση ελληνικών νησιών δεν είναι σωστή. ΔιαγγελμαΣολτς8-5

Και φαίνεται αντιπαραγωγικό και ενάντια στο πνεύμα της Συμμαχίας το να κλείνεις την πόρτα σε συνομιλίες με άλλους συμμάχους», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπούχνερ, αναφερόμενος στις συνομιλίες που είχε χθες, Τρίτη, ο καγκελάριος με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες σχετικά με τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

«Είναι προς το συμφέρον όλων μας να συμπεριφερόμαστε μεταξύ μας στη Συμμαχία με σεβασμό και να φροντίζουμε για καλές και ανθεκτικές σχέσεις. Για αυτό το θέμα πρέπει να είναι να επιδιώκονται από κοινού λύσεις για ανοιχτά ζητήματα μέσω διαλόγου και στο πνεύμα της καλής γειτονίας», πρόσθεσε ο κ. Μπούχνερ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments