Διεθνή

Ερντογάν: Επίθεση σε Κιλιτσντάρογλου – “Υποστηρίζεις τους Έλληνες και τους συμμάχους τους”

Ερντογάν: Επίθεση σε Κιλιτσντάρογλου – “Υποστηρίζεις τους Έλληνες και τους συμμάχους τους”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ερντογάν: Τα "βέλη" του προς τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου πέταξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου τον κατηγόρησε ανοιχτά ότι  δεν υποστηρίζει την Τουρκία στην πολιτική που ακολουθείται

Τα “βέλη” του προς τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου πέταξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου τον κατηγόρησε ανοιχτά ότι  δεν υποστηρίζει την Τουρκία στην πολιτική που ακολουθείται στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά του Έλληνες και τους συμμάχους της.

Σε ομιλία που πραγματοποίησε σε συνέδριο του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, στα περίχωρα της Άγκυρας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απευθύνθηκε στον άμεσο αντίπαλο του, ο οποίος είναι επικεφαλής του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, λέγοντάς του ότι δεν υποστηρίζει την τουρκική πολιτική που ακολουθείται στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

«Υποστηρίζεις τους Έλληνες και τους συμμάχους τους» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, απευθυνόμενος στον αντίπαλό του. Ο Κεμάλ Κιλιντζάρογλου πριν από λίγες μέρες είχε ζητήσει από τον Ταγίπ Ερντογάν να σκληρύνει τη στάση του στο Αιγαίο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «αν τολμάς κάνε ένα βήμα για τα καταληφθέντα και εξοπλισθέντα νησιά. Εμείς θα σε στηρίξουμε».

Τα “έβαλε” και με το ΝΑΤΟ ο Ερντογάν

Αιχμές κατά του ΝΑΤΟ και της Ελλάδας περιλάμβανε στη σημερινή ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε προσυνεδριακή συγκέντρωση του κυβερώντος κόμματος AK, στα περίχωρα της Άγκυρας.

“Υπενθυμίσαμε σε όλους τη σημασία της θέσης μας στο ΝΑΤΟ. Μιλάω ξεκάθαρα για τη Σουηδία και τη Φινλανδία και την ένταξη τους στο ΝΑΤΟ. Χθες, μίλησα και με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ. Όλος ο κόσμος πρέπει να ξέρει. Το ΝΑΤΟ δεν είναι ένας οργανισμός που θα παρέχει τρομοκρατική ασφάλεια”, είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι οι τρομοκράτες δραστηριοποιούνται υπό το βλέμμμα της αστυνομίας, τόσο στις δύο -υπό ένταξη- χώρες, όσο και στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και την Ελλάδα, η οποία ταυτόχρονα έχει αμερικανικές βάσεις.

Ερντογάν προς Στόλντεμπεργκ: Δίκαιες οι ανησυχίες της Τουρκίας για Φινλανδία και τη Σουηδία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε από την αρχή εκφράσει την αντίθετη άποψη του για την είσοδο της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Κατόπιν τούτου ο Τούρκος Πρόεδρος έβαλε βέτο στην ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ.

ΡΕΤΖΑκόμη, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ότι οι ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια σχετικά με τις υποψηφιότητες για ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη Συμμαχία βασίζονται σε δίκαιους και νόμιμους λόγους, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του Ερντογάν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments