Ελλάδα

Δώρα Ζέμπερη: Αναβιώνει στο Εφετείο η δίκη για τη δολοφονία της εφοριακού

Δώρα Ζέμπερη: Αναβιώνει στο Εφετείο η δίκη για τη δολοφονία της εφοριακού
Η διαδικασία ξεκίνησε χωρίς την παρουσία του κατηγορουμένου, ο οποίος δεν μετήχθη από τις φυλακές Νιγρήτας Σερρών, όπου εκτίει ποινή δις ισοβίων

Ξεκίνησε σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο η δίκη της άγριας δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη με 14 μαχαιριές στο Β’ Νεκροταφείο της Αθήνας τον Οκτώβριο του 2017.

Η διαδικασία ξεκίνησε χωρίς την παρουσία του κατηγορουμένου, ο οποίος δεν μετήχθη από τις φυλακές Νιγρήτας Σερρών, όπου εκτίει ποινή δις ισοβίων, ενώ κλήθηκαν αρχικά να καταθέσουν η μητέρα, ο πατέρας και τα αδέρφια του θύματος, εκφράζοντας αμφιβολίες για το κίνητρο του δράστη.

Πρωτόδιακ είχε καταδικασθεί σε δυο φορές ισόβια ο 62χρονος σήμερα Εμμανουήλ Σοροπίδης, ο οποίος είχε κριθεί ένοχος για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα, καθώς και για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοχρησίας και της παράνομης οπλοφορίας.

Ο 62χρονος είχε αρχικά υποστηρίξει ότι είχε πάει στο νεκροταφείο για να κλέψει. Εκεί φέρεται να είδε τυχαία την 32χρονη εφοριακό, την οποία πλησίασε και απείλησε με μαχαίρι προκειμένου να του δώσει την τσάντα της.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, η κοπέλα αντέδρασε και τότε εκείνος της επιτέθηκε μαχαιρώνοντας την θανάσιμα, ενώ στη συνέχεια, της άρπαξε την τσάντα και εξαφανίστηκε.

Η μητέρα της άτυχης 32χρονης, απαντώντας σε ερωτήσεις του προέδρου του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για το εάν πιστεύει ότι το κίνητρο του δράστη ήταν η ληστεία, είπε ότι μπορεί να υπάρχει κάτι άλλο πίσω από τη δολοφονία. Εξήγησε ότι η κόρη της πήγαινε συχνά στο νεκροταφείο στο μνήμα στενού φίλου της και ότι ο κατηγορούμενος την παρακολουθούσε.

«Δεν πιστεύω ότι την σκότωσε για πέντε ευρώ. Έμαθα ότι την παρακολουθούσε, γύριζε στη γειτονιά μας. Νομίζω ότι είναι ναρκομανής», είπε η μητέρα της επισημαίνοντας ότι ο κατηγορούμενος έμενε κοντά στη γειτονιά τους. Πρόσθεσε πως τρεις ημέρες πριν το έγκλημα η κόρη της είχε δεχθεί ένα μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο να μην πάει στο νεκροταφείο, ενώ μια μέρα πριν από τη δολοφονία κινδύνεψε από μία μηχανή που πέρασε μπροστά της με μεγάλη ταχύτητα.

Πρόεδρος: Τη σκότωσε για να τη ληστέψει;

Μάρτυρας: Δεν το πιστεύω 100%. Μπορεί να τον έβαλε κάποιος. Πάλεψε για να ζήσει.

«Το κινητό το πούλησε για 20 ευρώ. Στην τσάντα είχε 5 ευρώ. Την τσάντα και το μαχαίρι δεν το βρήκαμε ποτέ», είπε η μητέρα της άτυχης εφοριακού και συνέχισε λέγοντας: «μου είπαν ότι ο δράστης της έδωσε 14 μαχαιριές. Την τσάντα την είχε αφήσει στο μνήμα, ο δράστης πήγε να της πάρει την τσάντα, ύπουλα από πίσω της πήγε. Σίγουρα θα την απείλησε, έβγαλε μαχαίρι. Πιστεύω ότι αντιστάθηκε, ήταν δυνατό παιδί. Ίσως να ζούσε εάν δεν αντιστεκόταν. Έμαθα ότι φώναζε βοήθεια, αλλά δεν την άκουσε εκεί».

Σε ερωτήσεις της έδρας για το πώς ένιωθε τον τελευταίο καιρό, η μητέρα της απάντησε: «Ήταν καλό, συνεσταλμένο παιδί.Τον τελευταίο καιρό ήταν λίγο φοβισμένη, ήθελε να φύγει από το τμήμα φορολογικού ελέγχου στην Α’ ΔΟΥ Πειραιά, για να είναι κοντά στο σπίτι. Δεν μπορούσε να σηκώσει το βάρος του όγκου εργασίας. Μου είχε πει ότι είχε απειληθεί ο προϊστάμενός της για κάποιες υποθέσεις».

«Ληστεία δεν ήταν. Ήταν καθαρή δολοφονία, έστησαν ενέδρα στο κορίτσι. Την σκότωσαν για υπόθεση της δουλειάς», είπε ο πατέρας του θύματος, ο οποίος πρόσθεσε ότι η κόρη του του είχε μιλήσει για τους φόβους της εξ αιτίας της δουλειάς της στην εφορία.

«Ο δολοφόνος είπε ότι τον έβαλε μεγαλοδικηγόρος. Αυτός ήταν πιόνι, φέρτε τους πραγματικούς δολοφόνους. Το κορίτσι δεν γυρνάει πίσω, βρείτε τους αληθινούς δολοφόνους, έψαχνε τη λίστα Λαγκάρτν», είπε σε πολύ υψηλούς τόνους, απευθυνόμενος στο δικαστήριο ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη.

«Τυχαία όλα; Ότι ο δολοφόνος έμενε κοντά στο σπίτι μας; Ότι την παρακολουθούσε; Ότι της έστησε καρτέρι; Βρείτε τους πραγματικούς δολοφόνους.

Πρόεδρος: Μη φωνάζετε, ο πόνος είναι πόνος, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία.

Μάρτυρας: Να τα βρείτε.

Πρόεδρος: Δεν λειτουργούν με εικασίες τα δικαστήρια.

Μάρτυρας: Αυτή είναι η δουλειά σας, βρείτε τους πραγματικούς δολοφόνους.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ήταν ληστεία, αλλά κάτι άλλο κρύβεται από πίσω σε σχέση με τη δουλειά της και γι’ αυτό το λόγο θέλουμε να συνεχιστούν οι έρευνες», κατέθεσε η αδελφή της εφοριακού, η οποία αναφέρθηκε και αυτή στο μήνυμα από άγνωστο αριθμό που εστάλη στην εφοριακό να μην πάει ξανά στο νεκροταφείο.

Μάρτυρας: Την έβλεπα φοβισμένη. Πιστεύω ότι ήταν κάτι από τη δουλειά της, ότι κινδύνευε.

Πρόεδρος: Τότε γιατί πήγαινε στο νεκροταφείο;

Μάρτυρας: Τόσες γιαγιάδες πηγαίνουν και δεν φοβούνται.

Πρόεδρος: Μια φορά γίνεται το κακό.

«Ήθελε να τη δολοφονήσει και μετά να τη ληστέψει», είπε ο αδελφός της. «Τη χτύπησε πισώπλατα. Εκείνος είναι ο φονιάς, δεν πιστεύω ότι τη σκότωσε για 25 ευρώ. Πού πέταξε την τσάντα, πού πέταξε το μαχαίρι; Μήπως τα έδωσε κάπου…», ανέφερε στην κατάθεσή του και συνέχισε: «δεν πάλεψε για την τσάντα της, πάλεψε για τη ζωή της, δεν έχει ξαναγίνει δολοφονία σε νεκροταφείο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments