Πολιτική

Δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research: Προβάδισμα 8,1% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research: Προβάδισμα 8,1% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research: Προβάδισμα με 8,1% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (32%-23,9%) δείχνει νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα με 8,1% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (32%-23,9%) δείχνει νέα δημοσκόπηση ενώ στις δεύτερες κάλπες αυξάνει την διαφορά στο 8,6% από τον ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 34,4% έναντι 25,8%. Σύμφωνα με την έρευνα, εάν σήμερα είχαμε εκλογές οι πολίτες θα προσέρχονταν στις κάλπες με το μυαλό στην αγοραστική τους δύναμη, τα εθνικά θέματα και την εθνική σταθερότητα.

Οι περισσότεροι θα επιθυμούσαν σύμφωνα με τα στοιχεία την ανάδειξη ισχυρής μονοκομματικής κυβέρνησης αφού η εμπειρία διαχείρισης της μεγάλης οικονομικής δοκιμασίας υπό κυβερνήσεις συνεργασίας είναι αρνητικά φορτισμένη, έχει καταγραφεί ως στίγμα – τόσο για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ όσο και για τον ΣΥΡΙΖΑ – και σκιάζει έντονα τα κριτήρια ψήφου.

Τι δείχνει η πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,9, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 12%, το ΚΚΕ 6,1%, η Ελληνική Λύση 4% και το ΜέΡΑ25 2,8%.Στην πρόθεση ψήφου σε ενδεχόμενες επαναληπτικές εκλογές η ΝΔ διευρύνει τη διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34,4% κερδίζοντας 2,2% στις δεύτερες κάλπες, ενώ ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25,8% κερδίζοντας 1,9%.

Για καταλληλότερο ως πρωθυπουργό

Σταθερό προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ως καταλληλότερος πρωθυπουργός, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 44% έναντι 28% του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments