Κόσμος

Κομισιόν σε Τουρκία: “Περιμένουμε από την Τουρκία να συμπεριφέρεται με εποικοδομητικό τρόπο”

Κομισιόν σε Τουρκία: “Περιμένουμε από την Τουρκία να συμπεριφέρεται με εποικοδομητικό τρόπο”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Κομισιόν σε Τουρκία: "Η Τουρκία θα πρέπει επίσης να σέβεται την κυριαρχία όλων των κρατών μελών της ΕΕ στα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο τους", επεσήμανε ο Πήτερ Στάνο

“Περιμένουμε από την Τουρκία να συμπεριφέρεται με εποικοδομητικό τρόπο”. Αυτή ήταν η απάντηση του Εκπρόσωπου της Κομισιόν Πήτερ Στάνο, σε ερώτηση που του έγινε από για τις πρόσφατες προκλήσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ανέφερε «Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και των κρατών-μελών της ΕΕ με την Τουρκία, η ΕΕ υπήρξε και είναι ξεκάθαρη στο ότι αναμένουμε από την Τουρκία να συμπεριφέρεται με εποικοδομητικό τρόπο, να απέχει από βήματα που κλιμακώνουν, από ρητορική ή ενέργειες και να δεσμευτεί στην οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτονίας, όχι το αντίθετο».

Ο κ. Στάνο τόνισε επίσης ότι «Η Τουρκία θα πρέπει επίσης να σέβεται την κυριαρχία όλων των κρατών μελών της ΕΕ στα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο τους. Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι κάθε ανοιχτό ζήτημα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ειρηνικό τρόπο, μέσω διαλόγου, καλή πίστη, πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου και σύμφωνα με την αρχή των σχέσεων καλής γειτονίας».

Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν πριν από λίγες ημέρες είχε κρατήσει ίσες αποστάσεις από Ελλάδα και Τουρκία προκαλώντας την δυσφορία της Αθήνας.

Ωστόσο, το κρεσέντο προκλητικότητας από την Άγκυρα και οι προσωπικές επιθέσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με αποκορύφωμα το tweet που έκανε το βράδυ της Πέμπτης 09/06/2022 στα ελληνικά αποτέλεσαν την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments