Κόσμος

Ζελένσκι: Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει ο πόλεμος – 32.000 Ρώσοι νεκροί

Ζελένσκι: Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει ο πόλεμος – 32.000 Ρώσοι νεκροί

Πηγή Φωτογραφίας: Daily Mail

Σε βιντεομήνυμά του, ο Ζελένσκι δήλωσε υπερήφανος για τους Ουκρανούς υπερασπιστές που κατάφεραν να συγκρατήσουν τη ρωσική προέλαση στην περιοχή του Ντονμπάς

Kανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει ο πόλεμος στη χώρα του, τόνισε σε μήνυμά του ο πρόεδρος της Ουκρανίας. Ωστόσο, ανέφερε ότι ο ουκρανικός στρατός «αψηφά τις προσδοκίες», αποτρέποντας τα ρωσικά στρατεύματα να κυριεύσουν την ανατολική Ουκρανία, όπου οι μάχες είναι πιο σκληρές εδώ και εβδομάδες, σύμφωνα με το Associated Press.

Σε βιντεομήνυμά του, ο Ζελένσκι δήλωσε υπερήφανος για τους Ουκρανούς υπερασπιστές που κατάφεραν να συγκρατήσουν τη ρωσική προέλαση στην περιοχή του Ντονμπάς, που συνορεύει με τη Ρωσία και όπου οι αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Μόσχα ελέγχουν μεγάλο μέρος της επικράτειας εδώ και οκτώ χρόνια.

«Θυμάστε πώς στη Ρωσία, στις αρχές Μαΐου, ήλπιζαν να καταλάβουν όλο το Ντονμπάς;» είπε ο πρόεδρος. «Είναι ήδη η 108η μέρα του πολέμου, ήδη Ιούνιος. Το Ντονμπάς κρατάει».

«Οι απώλειες που υπέστησαν οι κατακτητές, μεταξύ άλλων και σε αυτήν την περιοχή, είναι εξαιρετικά σημαντικές. Συνολικά, ο ρωσικός στρατός έχει σήμερα περίπου 32.000 νεκρές ψυχές. Για ποιο λόγο;» διερωτήθηκε.

«Κανείς δεν μπορεί να πει τώρα πόσο θα διαρκέσει αυτό το ‘κάψιμο ψυχών’ από τη Ρωσία. Πρέπει όμως να κάνουμε τα πάντα για να μετανιώσουν οι κατακτητές που τα έκαναν όλα αυτά και να τους κάνουμε να λογοδοτήσουν για κάθε φόνο και κάθε χτύπημα στο όμορφο κράτος μας» δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Η Ρωσία χρησιμοποιεί υπέρμετρη πολεμική ισχύ και πυροβολικό για τη σταδιακή κατάληψη περιοχών γύρω από το Σεβεροντονέτσκ, όπως ανακοίνωσε στο μεταξύ το Σάββατο το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας.

Η Ρωσία είναι πιθανό να έχει αρχίσει την προετοιμασία για την ανάπτυξη ενός τρίτου τάγματος από διάφορους σχηματισμούς μάχης κατά τις πρόσφατες εβδομάδες, ανέφερε το υπουργείο στην τελευταία ενημέρωση πληροφοριών του, την οποία ανάρτησε στο Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments